Verdraaid lekkere groenten

Wil jij ook verdraaid lekkere groenten?

Ik was aangenaam verrast toen ik de spiraalsnijder ontdekte, een apparaatje waarmee je groenten snijdt in “spirals” oftewel lange slierten.

Zo kan ik groenten op een originele manier presenteren en verandering van spijs doet eten!

Zeker een tip voor kinderen die geen fan van groenten zijn om hen zo “nieuwe” groenten voor te schotelen, want door de spiraal-vorm herkennen ze de groenten niet meer.
En een gezond alternatief voor (glutenvrije) pasta!

Ook superhandig als je in de nazomer een overschot aan courgettes en komkommers hebt, zoals wij nu in onze moestuin.

De spiraalsnijder wordt vaak gebruikt bij wortels en courgettes. Maar kan uiteraard ook voor bietjes, zoete bataat, komkommer, broccoli-stronken, aardappel, knolselder, raap en butternut.

Er zijn ontzettend veel verschillende soorten spiraalsnijders. Wij hebben bovenstaande simpele spiraalsnijder, maar je hebt ook modellen waarbij je de snijdikte kan instellen en met verschillende snijbladen.

       
(Je kan deze spiralizers bestellen in mijn Webwinkel)

Inspiralized

Een bekend spiralizer-recept is courgette-pasta wat ik al eerder gerecenseerd heb.

Het boek Inspiralized gaat verder dan de bekende pasta en biedt tal van variaties voor allerlei groenten op een verrassende en originele wijze te presenteren. Omdat de spiraalsnijder dus de vorm van groenten verandert, zijn er opeens ook andere toepassingen en combinaties mogelijk!

In dit boek wordt er gebruik gemaakt van zowel rauwe als ook gekookte groenten.

Wat ik jammer vind aan dit boek is dat auteur eerst vegan was, maar omwille van dit boek omnivoor is geworden om een breder scala aan receptem te presenteren. Dus ze heeft ook recepten met vlees en vis opgenomen.
Net alsof er enkel met plantaardige ingrediënten geen uitgebreide variatie aan heerlijke gerechten is?

In een kookboek horen foto’s, veel foto’s, om je het water in de mond te doen lopen. Om goesting te krijgen om het gerecht te gaan maken!
In dit boek staan helaas niet bij elk gerecht een foto, wat voor mij toch echt wel een must is voor een kookboek.
Ik heb liever minder gerechten in een boek en dan wel tenminste een foto bij ieder recept!

En ik ben een puur-natuur-meisje hè, nou ja, ben eigenlijk geen meisje meer, maar dat klinkt leuker dan puur-natuur-”mevrouw”. Ik gebruik zelf geen make-up, als andere vrouwen dat wel leuk en mooi vinden, prima.

Maar ik vind het altijd zo vies als er gerechten gepresenteerd worden door handen met nagellak.
Heerlijke, lekkere, met zorg en liefde bereide voeding en dan van die chemische nagellak erbij. Ook in dit boek, zo jammer!

Geef mij liever een kookboek van Mme ZsaZsa met pure handen. Handen die dus de groenten zelf net uit de tuin geoost hebben en verser dan vers hebben bereid!

Meer spiralise kookboeken
Gelukkig zijn er nog veel meer spiralize kookboeken:

   

   

Aanrader!
Een spiraalsnijder is een echte aanrader voor in je keuken om je groenten op een verrassende wijze te presenteren.

Heb jij ook al een spiraalsnijder?

Lees meer over koken:
Leven zonder koelkast
Wonderpan
Blender zonder elektra
Energiezuinig koken: hooikist en hooimadam
Keukenmachine zonder elektra

Lees meer over voeding:
Ons dagelijks menu: bio vegan suikervrij glutenvrij afvalarm
Gezond snoepen
Vegan-suikervrije opvoeding
Echt eten
Bio? Logisch!
Notenmelk maken
Denk globaal, eet lokaal
Plant-aardige boeken
Tahin recept
Boodschappenlijst


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


14 thoughts on “Verdraaid lekkere groenten

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @mariimma: Nee, geen gesponsorde blog hoor. Ben echt gewoon fan van de spiraalsnijder!
   Ja, ik verkoop hem wel in mijn Webwinkel, omdat ik het dus zo een geweldig simpel en handig apparaat vind. Net zoals alle andere producten die daar vermeld staan waar ik volledig achter sta.
   En ik link naar mijn Webwinkel, omdat met de verkoop van mijn web- en boekenwinkel het werk van onze verenging financieel wordt ondersteund. (Als we genoeg donaties zouden ontvangen, hoeven we geen commerciele activiteiten in te zetten, helaas is dat nog niet het geval.)
   Tevens vinden veel mensen mijn Web- en Boekenwinkel ook gewoon fijn dat ik alle producten en boeken die voor het realiseren van een eco-lifestyle al daar bij elkaar verzameld heb, omdat zij zelf anders niet weten waar deze aan te moeten schaffen.

 1. Maria

  Vind die zo niet bij jou passen! Misschien omdat het een overbodig apparaat is? Ja, het ziet er hartstikke leuk uit, maar echt nodig is het niet. Maar dat betekent niet, dat jij heen leuke dingen zou mogen aanschaffen, zo bedoel ik het niet hoor.

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Maria: Uiteindelijk heb je helemaal geen keukenapparaten nodig behalve een scherp keukenmes. Maar wij hebben wel een keukenmachine, blender en dus nu ook spiraalsnijder, gelukkig wel allemaal zonder elektriciteit!
   En noodzakelijk zijn ze inderdaad niet, maar wel handig, vooral als je veel groenten eet zoals wij (vegan), is het fijn om die groenten gewoon eens anders te kunnen klaarmaken.

 2. Jaap

  Evelien, ben je nog steeds tevreden over je handaangedreven blender? Krachtig genoeg voor bijv. groene smoothies? Ik las ook klachten op de aanschafpagina.

   1. Jaap

    Bedankt voor je snelle reactie Evelien. En voor je geweldige website. Bijna altijd zeer lezenswaardig en boeiend. Respekt voor jullie keuzes en gedrevenheid. Groet uit Fryslân.

 3. Nancy

  Sinds een half jaar hebben wij een spiralizer waar wij erg blij mee zijn. Vooral met (jonge) kinderen is dit echt een aanwinst. Salades zien er leuk en smakelijk uit en zijn in een handomdraai gemaakt. En inderdaad als vervanging voor pasta erg handig. Ik raad het echt iedereen aan die meer groenten wil eten.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.