Plant-aardige boeken

mét dubbele winactie

cadeausWow, er zijn drie prachtige plant-aardige boeken verschenen, met dus planten in de hoofdrol, waar ik als boekenfanaat echt helemaal gelukkig van word!
Dit zijn De Vegarevolutie, De Moestuin van Mme Zsazsa & No milky way.
En je kan twee van deze boeken winnen, lees snel verder!

Vegarevolutie
Het boek De Vegarevolutie heeft als missie om mensen te verleiden de vega-uitdaging aan te gaan. En ik denk dat dit boek daarin een zeer goede kans van slagen heeft.
vegarevolutie
In het eerste deel geeft ze uitgebreide info over gezondheid, dierenwelzijn, milieu en duurzaamheid. En wil daarmee aantonen dat de vegarevolutie vier revoluties in één zijn:
– een revolutie voor je lijf
– een revolutie voor de dieren
– een revolutie voor de planeet
– een revolutie voor de mensheid
Ze geeft goed onderbouwde informatie over al deze aspecten. Waardoor lezers die nieuwsgierig zijn naar en willen experimenteren met plantaardig eten ook op al hun inhoudelijke vragen een goed beargumenteerd antwoord vinden.

In het tweede deel staan meer dan vijftig heerlijke recepten met bij ieder recept een water-in-de-mond-lopende foto, een absoluut pluspunt voor ieder kookboek.
De gerechten zijn ingedeeld voor ontbijt, lunch, diner, desserts & gebak, snacks & tussendoor en drankjes & smoothies.
De recepten zijn gemakkelijk te bereiden en met ingrediënten die je gewoon in de supermarkt kunt vinden, ideaal voor flexitariërs en beginnende vegans dus!

We hebben de “Minipowerkoekjes to-go” uitgetest met havermout en pindakaas en deze gingen heel snel “to-go” naar de mondjes van onze kindjes die verzot zijn op pindakaas.

Wat ik persoonlijk jammer vind, is dat er op de kaft een “broodje hamburger” staat. Het is natuurlijk wel een plantaardige burger, maar daarmee wordt toch de indruk gewekt dat vegan moet opboksen en daarmee nabootsen van vlees-gerechten.
Ik zou het veel origineler hebben gevonden als er een heerlijk typisch vegan gerecht op de kaft zou prijken. Dus geen salade met wortels, tomaat en komkommer om het beeld van “konijnenvoer” te ontkrachten. Maar bijvoorbeed de “veggie lunchwrap met zongedroogde-tomaten-yoghurtsaus” of “quinoa chili sin carne”.

DSCN2067_klein   DSCN2069_klein

Van dit prachtboek mag ik één exemplaar weggeven. Onderaan deze blog lees je meer hoe je dit boek kunt winnen!

De Moestuin van Mme Zsazsa
zsazsaEen paar jaar heb ik bij Velt gewerkt, Vereniging voor Ecologisch Leven en Tuinieren. Daar hield ik me bezig met Moestuin, ik beantwoordde onder andere alle vragen die mensen hadden over hun moestuin en stelde bemestingsadviezen op.
Het boek Ecologisch Tuinieren van Velt gold daarbij voor mij als de Moestuinbijbel. Er zijn weinig moestuinboeken die zo allesomvattend en wetenschappelijk onderbouwd zijn.

Tot ik dit boek De Moestuin van Mme Zsazsa las. Echt geweldig. Dezelfde materie als het Velt Moestuinboek, maar dan veel toegankelijker.
Want de tekst in vlotter geschreven en de prachtige foto’s maken het naast een zeer informatief boek ook een gewoon leuk boek om door te bladeren.

Niet alleen moestuin, maar ook recepten
De titel van het boek is een beetje misleidend, het gaat namelijk niet alleen over de moestuin, maar de tweede helft staat vol met heerlijke gerechten met groenten, uiteraard groenten uit de moestuin.
Alle gerechten zijn vegetarisch, al profileert het boek zich niet als een vegetarisch kookboek, wat ik een pluspunt vind! Want anders zou het enkel vegetariers aantrekken en nu spreekt het alle groentenliefhebbers aan en worden zo ook vleeseters verleidt.

Ook in het kookboek prachtige foto’s én van ieder gerecht, zoals al eerder vermeld, een absoluut pluspunt voor ieder kookboek.
De gerechten staan gerangschikt op seizoen, omdat het het ritme van de moestuin volgt. Super als je dus groenten van het seizoen wilt eten.
Tevens staat er bij ieder gerecht bovenaan vermeld in welke categorie ze horen: snel, feestelijk, plantaardig, glutenvrij. Heel handig dat je dus niet ieder recept moet doorpluizen.

We hebben het recept “Supergezonde spaghetti van courgette” getest en dat gaan we zeker herhalen: snel klaar, lekker fris, plantaardig, glutenvrij en niet onbelangrijk ook nog eens heel lekker!
DSCN2064

Het kan niet anders met zoveel moestuin- en kookinspiratie dat dit boek echt een dikke pil is, dus je krijgt zeker waar voor je geld.

No milky way
En er is nog een plantaardig kookboek verschenen No Milky Way – plantaardige desserts. Een heel boek gewijd aan TOETJES, ik ben er dol op, want ik ben een echt zoet meisje!

nomilkywayDit boek bevat meer dan 60 plantaardige desserts en deze zijn ingedeeld in de volgende hoofdstukken:
– Sauzen & toppings
– Koekjes & cakejes
– Chocolate junkie
– Puddings & co
– Fruit-loose
– In de friteuse
– Allerlei lekkers
– Serveersuggesties (combi-tips van desserts uit bovenstaande hoofdstukken)

Hiermee wordt wel duidelijk dat een vegan als nagerecht dus duidelijk meer keus heeft dan de standaard fruitsalade die zij/hij vaak geserveerd krijgt.

De toetjes zijn niet suikervrij, dus voor vegans die niet suikervrij eten.
En het boek is daardoor ook geschikt voor mensen die nieuwsgierig zijn naar desserts zonder room, eieren en melk en dus letterlijk eens willen proeven hoe plantaardige toetjes nu smaken. Voor hen is dat vaak al vernieuwend genoeg en dan moet je het ook niet ingewikkelder gaan maken met “vreemde” suikervervangers.

nomilkyway_taart

Ook van dit heerlijk boek mag ik één exemplaar weggeven. Onderaan deze blog lees je meer hoe je dit boek kunt winnen!

Waardevol nadeel
Er is alleen één nadeel van deze drie prachtige boeken, ik had net een grote boekenopruiming gedaan, waarbij ik uiteindelijk een hele boekenkast aan boeken heb weggedaan!
Nu ik dus weer drie nieuwe boeken heb, moet ik ook weer een aantal boeken wegdoen, omdat ze anders niet in mijn boekenkasten passen. Maar dat zijn deze drie boeken meer dan waard!

cadeausWinactie
Van het boek De Vegarevolutie én van het boek No milky way mag ik aan de lezers van mijn blog een exemplaar weggeven!

Wat moet je hiervoor doen?
question1Stuur mij een mailtje met het antwoord op de vraag:
Hoeveel vegan recepten-boeken staan er vermeld op mijn boeken-pagina?
Schrijf in je mail ook naar welk boek je voorkeur uitgaat.

Je maakt extra kans als je het bericht deelt op facebook en/of bent ingeschreven op mijn nieuwsbrief. Als je deze extra kans(en) benut, vermeldt dit dan even in je mailtje.

De winnaars ontvangen vrijdag een mail.

Edit:
Deze win-actie is inmiddels afgesloten.
Wiedeke en Corina, gefeliciteerd met jullie boek en smakelijk!

Is je dit trouwens al wel eens opgevallen:
plant-aardig vs dier-lijk?

Lees meer:
Puur plantaardig (lees)plezier
Wat de pot schaft
Echt eten
Vegan-suikervrije opvoeding
Ons dagelijks menu
Groen(t)e wensen voor 2015
Uniek kookboek

En hier nog veel meer boeken-tips over voeding!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


6 thoughts on “Plant-aardige boeken

mét dubbele winactie

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.