Linde en loeiende koeien

25 Augustus ben ik de trotse moeder van onze dochter Linde geworden.

Linde

Na een hele vlotte bevalling, konden we gelukkig al na een paar uur het ziekenhuis verlaten.
De eerste dag kwam alleen naaste familie op bezoek en daarna hadden we een paar dagen rust: enkel aandacht en tijd voor ons nieuwe gezinnetje. De hele wereld ging aan ons voorbij. Dat was zo zalig, ik heb me nog nooit zo rustig en gelukkig gevoeld!

Buiten loeiden de koeien alleen verschrikkelijk, want de kalfjes waren bij hun moeders weggehaald en die moeders riepen dagen en nachten lang om hun kindjes. Dat is normaal al zielig om aan te horen, maar als kersverse moeder is dat echt hartverscheurend.

Ik was dan ook zo blij dat ik mijn kindje wél dicht bij me had, dag én nacht! Want wij zijn voorstanders van natuurlijk ouderschap en daaronder valt ook samen slapen. De vele voordelen hiervan heb ik eerder beschreven in Zalig zamen zlapen zzz…
Zo heerlijk om haar na het voeden dicht tegen me aan te kunnen leggen, een arm om haar heen te slaan, met mijn andere hand haar handje vast te houden, mijn gezicht dicht bij het hare zodat ze mijn ademhaling hoort en weet dat mama bij haar is.

Omdat Olaf ook nog bij ons in bed slaapt, hebben we nu een ledikant met een open zijde tegen ons bed geplaatst. Zo kan Linde bij ons slapen, maar ligt ze toch beschermd voor haar broer. Want ik lig naast Linde haar bedje en Olaf ligt tussen ons in.

Samen slapen bed

Olaf slaapt trouwens rustig door als ik Linde voed. Vaak kruipt hij dan in zijn slaap tegen me aan. Met één arm houd ik Linde vast en met mijn andere hand aai ik hem. Terwijl de hele wereld slaapt, geniet ik intens van dit zalige moment en ben ik de gelukkigste moeder van de wereld!

De loeiende koeien versterken trouwens naast voor ons de vanzelfsprekendheid van het samen slapen, ook onze overtuiging om veganist te zijn. Want het is doordat mensen vlees en zuivel te eten, dat kalfjes van hun moeders gescheiden worden. Enkel zo kan koemelk die eigenlijk bestemd is voor kalfjes, afgemolken worden voor menselijke consumptie.

Hoe zou jij het als moeder vinden als je pasgeboren kindje bij je wordt weggenomen en jouw melk gebruikt om een andere soort te voeden? BOE!!!

Lees ook over zwangerschap en bevalling:
Geboorte Hugo
De kracht van een vrouw
Eco-kindjes

Lees ook over Natuurlijk Ouderschap:
Trots ouderschap
Lekker lang borst
Wasbare luiers
Zalig zamen zlapen zzz
Draag kindje draag
Zin in zindelijk
Samen slapen XL
Natuurlijk ouderschap
Jongen, meisje of genderfree
Consultatiebureau: zorgzaam of zorgwekkend


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


6 thoughts on “Linde en loeiende koeien

 1. maman verte

  BOE inderdaad!
  prachtig Evelien, geniet maar lekker verder van de heerlijkheid van het moederschap….
  Ik weet perfect hoe je je voelt. Normaal gezien met geen pen te beschrijven, maar de Evelien-pen kan dat toch zeer goed!
  Veel liefs
  Maman Verte

 2. Marianne

  Hallo Evelien,

  Bedankt voor dit stukje over samen slapen en de verdrietige koeien. Die laatste hoor ik hier geregeld. Jouw beschrijving was het laatste duwtje dat ik nodig had om van vegetarier veganist te worden.
  Als cadeautje voel ik me een stuk fitter en de pijn en stijfheid van de artrose is zoveel minder geworden.. En ja, ik weet zeker dat het daarvan komt, heb eerst het stukje kaas nog opgegeten dat ik had en iedere keer na het kaas eten kreeg ik weer pijn.
  Kan het iedereen aanbevelen.

  Groetjes,

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.