No Impact Week

Doe mee aan No Impact Week en leef één week zo duurzaam mogelijk!
Van 6 t/m 13 november is het No Impact Week.
Nederlanders & Vlamingen worden uitgedaagd een week lang te experimenteren met een duurzame(re) levensstijl. Het doel is te ervaren wat het verkleinen van je impact op het milieu kan betekenen voor jouw kwaliteit van leven.

Deelnemers treden in de voetsporen van ‘No Impact Man’ Colin Beavan. Een man uit New York die dit experiment een jaar lang volhield. Dit leidde tot een film, een boek en een regelmatig terugkerende No Impact Week in de Verenigde Staten waar inmiddels meer dan 30.000 mensen aan deelnamen.
Beavan benadrukt: ‘Het gaat niet om perfectie, het gaat om leren’. Dit betekent dat deelnemers zo min mogelijk kopen, afval produceren en energie & water gebruiken. Ze eten zoveel mogelijk lokaal geproduceerd, seizoensgebonden & biologisch voedsel en verplaatsen zich zoveel mogelijk op eigen kracht (trap ipv lift, etc.).
De impact die ze wel hebben op het milieu wordt gecompenseerd met een goede daad voor de gemeenschap. Negatieve impact + Positieve impact is immers (symbolisch) ‘No Impact’.

Ook dit jaar gaan weer vele deelnemers het experiment aan. No Impact Week Ambassadeurs organiseren lokaal filmvertoningen en proberen zoveel mogelijk deelnemers mee te krijgen in het experiment.
Het is zeker niet de verwachting dat deelnemers na de week volledig ‘No Impact’ door het leven gaan. No Impact Week gaat om bewustwording, om ingesleten gewoontes tegen het licht te houden en simpelweg om de lol van het experiment.

Deelname kan individueel, maar het is ook mogelijk om met je gezin, als groep vrienden, een studentenhuis of afdeling van een organisatie of bedrijf mee te doen.
Wie zich aanmeldt op www.noimpactweek.be krijgt een Nederlandstalige handleiding waarin je stap voor stap per dag wordt meegenomen naar een steeds duurzamere levensstijl. Het begint met een dag geen nieuwe dingen kopen (naast voedsel), maar kan eindigen met een dag zonder elektriciteit, mobiele telefoon en televisie. De handleiding staat vol met overlevingstips!

No Impact Week: Het is een uitdaging, wie gaat ‘m aan?

Lees ook:
No Impact Week – dag 1: consumeren
No Impact Week – dag 2: afval
No Impact Week – dag 3: vervoer
No Impact Week – dag 4: voeding
No Impact Week – dag 5: energie
No Impact Week – dag 6: water
No Impact Week – dag 7: give-away
No Impact Week – dag 8: eco-zondag


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


7 thoughts on “No Impact Week

 1. Angelika

  Ik ga mee doen met No impact week. Als ik jou blog lees zakt de moed me wel een beetje in de schoenen. Wat zijn jullie goed bezig!
  Ik dacht dat ik wel aardig bezig was, maar ontdek nu dat het nog nergens op slaat.
  Dus een genoeg reden om mee te doen.
  Groet, Angelika

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Angelika Tof dat je meedoet aan de No Impact Week en dat je het logo ook op je blog hebt geplaatst.
   Bedankt voor je compliment over onze levenswijze en ik hoop dat het als een goede inspiratiebron kan dienen!

 2. Guy Schalckens

  Beste Evelien en Marcel,

  Het leven kan toch raar verlopen! Zaterdag was ik de bib en ik werd bijna letterlijk naar afdeling milieu gesleurd door een onzichtbare hand, en ik moést het boek van Colin Beavan nemen. Ik heb het in 2 dagen uitgelezen. En nu zit ik met een hoop bijkomende vragen, hehe.

  Ik heb 2 jaar geleden mijn huis verkocht en bewust voor een appartement in de stad gekozen. Ik neem zo veel minder plaats in beslag dan wanneer ik “op de buiten” zou wonen. Het heeft ook nadelen: ik heb geen tuintje(wel balkon), en ik woon samen met andere eigenaars. Verwarming gebeurt dmv stookolie, en koken is met elektriciteit. Er is een lift. Dus er is nog veel werk te doen! Spaarlampen moeten vervangen worden door LED-lampen. (is dat wel zo nuttig?) Misschien alleen maar kaarsen gebruiken?

  Boodschappen doen is altijd met een grote rietgevlochten tas, en meestal te voet. Tenzij ik grote aankopen moet doen, dan neem ik mijn autootje (benzine, 1000 cc), maar ik tracht dat te beperken. (auto gekocht in april 2011, en slechts 2400 km mee gereden)

  Vandaag te voet naar de bakker gegaan en niet de lift gebruikt! ik woon op de 6de verdieping (zucht, puf, hijg lol). Ik verkies de bakker boven zelfgebakken brood. Dat heb ik vroeger ook gedaan, maar het vreette veel energie. Zo steun ik de lokale economie, heb ik een rustige wandeling, en beperk ik toch min of meer het totale energieverbuik.

  Een leven zonder elektriciteit lijkt me bijna onmogelijk, en dan nog zonder koelkast/diepvriezer? Dat moet ik eens goed bekijken en zien hoe ik dat kan verwezenlijken. Het heeft me zeker doen nadenken, en dat is goed!

  Ik beken, ik kijk al eens graag naar tv (discovery channel, history channel, maar ook JAG en Bones), dat wordt een harde dobber! Ik betwijfel of het mij wel zal lukken.

  Ik ben een intens gebruiker van het internet. Vooral van nieuwssites, twitter, politiek. Minder pc is meer tijd voor wandelen en lezen, dat zal wel lukken!

  Ik doe zeker mee, en het blijft niet bij deze ene week! In het belang van onze kinderen en kleinkinderen, zijn we het hen verplicht!

  Groetjes,
  Guy

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.