No Impact Week – dag 6: water

Jeetje, het is toch niet te geloven…. Normaal werken onze wasmachine en toiletten op regenwater. We hebben een put in de tuin waar al het regenwater in opgeslagen wordt. Maar nu net in deze No Impact Week is die put leeg! En dus moesten we wasmachine en toiletten aansluiten op leidingwater.

Zoals ik gisteren al schreef is minder wassen draaien bij ons helaas geen optie. Dus nu op zoek naar nieuwe uitdagingen om ons waterverbruik deze week toch op het normale peil te houden.

Even een toelichting. We hebben in een houten chalet in het bos gewoond. Klinkt heel romantisch hè!

varenlaan

Maar we hadden daar geen verwarming en warm water. Dus wasten we ons met een keteltje warm water en regenwater (uit principe).
We gingen dan een jerrycan water uit de regenton buiten tappen. Je kan je misschien voorstellen dat als je ’s ochtends wakker wordt, het niet bepaald “tof” is om in je ochtendjas buiten in de kou op het natte gras eerst regenwater te halen terwijl ondertussen een ketel op het vuur staat voor warm water.
Het romantische aspect is dan ver zoek, kan ik je wel verzekeren!

toilet

Ook hadden we een compost-toilet. Dus ook daarmee verbruikten we geen leidingwater.
Ja we waren nogal extreem!
Maar nu hebben we kindjes en is het comfort iets toegenomen. Ja, straks worden we nog gewoon een saai doorsnee burgerlijk gezinnetje, hahaha. Maar we hebben gewoon geen tijd én energie meer om zo sober te leven. Dus nu hebben we een huis met centrale verwarming en warm water. Oh, je had me vijf jaar geleden eens moeten horen, ik vond het altijd zo “zwak” als ouders hun kinderen de schuld gaven van hun eigen luxe-behoeften…..

Goed, terug naar vandaag. Eigenlijk wel goed dat die regenwater-put leeg is, dan wordt dat ondertussen ingesleten comfort weer eens ter sprake gesteld.
Hier onze nieuwe besparingen:
– De wc trekken niet meer na ieder plasje door.
– Water uit het babybadje vullen we de luieremmers mee en geven we aan planten in huis.
– En …tromgeroffel…we gaan nog maar 1x per week douchen! De rest van de week zullen we ons gewoon weer lekker “ouderwets” aan de wastafel wassen.
Aanleiding hiervoor is de “No Poo” of “Free Poo” methode oftewel zonder shampoo door het leven te gaan. Maar hierover een andere keer meer, samen met mijn tandpasta recept (zie NIW – dag 2: afval).

En we willen deze nieuwe gewoontes ook blijven volhouden als er wel weer water in de regenput zit, hopelijk wordt ons waterverbruik dan nog lager!

Lees ook:
No Impact Week – dag 1: consumeren
No Impact Week – dag 2: afval
No Impact Week – dag 3: vervoer
No Impact Week – dag 4: voeding
No Impact Week – dag 5: energie
No Impact Week – dag 7: give-away
No Impact Week – dag 8: eco-zondag


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


One thought on “No Impact Week – dag 6: water

  1. Helena

    Grappig he, hoe de komst van kinderen dingen kunnen veranderen? Wij verwarmen sinds 2 jaar ons huis met een houtfornuis die ook voor warm water zorgt samen met een zonnepaneel. Maar ja, hoe zal dat in januari ‘snachts zijn als ik er uit moet voor onze nieuwe (3e) kleine? Voeden en een vuurtje maken tegelijk? Ben benieuwd of ik naar de bouwmarkt ga rennen om een straalkacheltje te halen. We zullen zien.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.



Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.