No Impact Week – dag 1: consumeren

Joepie, vandaag start de No Impact Week. Wil graag dagelijks mijn voornemens, bezigheden en ook resultaten van de vorige dag delen.
Het start vandaag met “consumeren” of eigenlijk consuminderen.
Het motto daarbij is: Koop minder, leef meer! Want door minder geld uit te geven, hoef je minder geld te verdienen, kan je minder werken en heb je dus meer tijd voor de werkelijk waardevolle dingen in het leven.


Deze video is enkel beschikbaar voor Donateurs.


Ik vind het goed dat de consuminderdag op een zondag valt. Want tegenwoordig zijn steeds vaker de winkels op zondag ook open. Ik ben daar geen voorstander van. Niet vanwege religieuze reden, maar omdat ik het belangrijk vind dat er een rust-dag is. Door het openstellen van winkels op zondag betekent dat ook dat er meer mensen moeten werken en dus geen “zondag” oftewel consuminder-dag kunnen houden.

Zo dadelijk komen de buurtjes bij ons op bezoek. Vind het fijn om een goed contact te hebben met je naaste omgeving.
Mijn vriend en ons zoontje zijn alvast koekjes aan het bakken, uiteraard veganistisch (zonder melk en eieren) en suikervrij, maar met des te meer smaak! Een ideale zondagochtend activiteit die ook nog eens een hoop afval bespaart.

En vanmiddag gaan we naar een strobalen-huis kijken van Ecobouwers Opendeur. Een activiteit waarbij ecologische huizen hun deuren openstellen voor bezoekers.

Dus de eerste dag begint goed, ben benieuwd hoe we dat deze week gaan volhouden. Wens iedereen een hele fijne consuminder-zondag!

Lees ook:
No Impact Week – dag 2: afval
No Impact Week – dag 3: vervoer
No Impact Week – dag 4: voeding
No Impact Week – dag 5: energie
No Impact Week – dag 6: water
No Impact Week – dag 7: give-away
No Impact Week – dag 8: eco-zondag


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


2 thoughts on “No Impact Week – dag 1: consumeren

  1. Kelly

    Ik ben wel helemaal overtuigd van het principe ‘koop minder, leef meer’, maar het klinkt makkelijker dan het is. Wij willen écht niet veel, eigenlijk alleen een klein, eigen huisje, maar daarvoor moeten we wel eerst een aantal jaar werken… Maar al van voor we beiden fulltime werkten, hebben we besloten dat we na een paar jaar fulltime werken 4/5e of nog minder gaan werken – om dan volop te kunnen genieten van het huis waarvoor we enkele jaren zo hard gewerkt hebben 😉

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.