Tevreden koper van kringloper

kringloperNa mijn bevalling hoopte ik ooit weer in mijn broeken van vóór de bevalling te passen. Maar nu, 16 maanden later, moet ik misschien maar eens inzien dat dit niet meer gaat lukken. En met maar één nette broek die nog wel past, was het dus geen overbodige luxe om extra broeken aan te schaffen.
En mijn vriend is altijd bezig en verslijt broeken.

soldenStap 1 van mijn kleding-stappenplan is zo min mogelijk kleding aanschaffen, maar nu was het dus tijd voor stap 2. Hup, vakantie-uitje, naar de tweedehandswinkel waar ze altijd spotgoedkope kleding hebben. En waar nu in de solden nog eens 50% korting was!

broek roodHier onze aanwinsten!

Twee nette broeken voor mij waarvan één broek van Mexx, beide onderaan op de foto.
En ook drie broeken voor mijn vriend, één rode driekwart broek, één nette spijkerbroek en één spijkerbroek voor thuis om in te werken.
Vijf broeken voor €2 per stuk, totaal €10.
DSCN3881_klein

Ze hadden er ook stevige wandelschoenen, ze zijn nog wel een paar maten te groot voor Olaf (en daarna voor Linde en Hugo), maar voor €2,50 kun je die toch niet laten staan?
DSCN3888_klein

hugotasLinde is bijna jarig en begint een echt meisje te worden. Ze is helemaal weg van jurkjes, rokjes & blousjes, kettinkjes en tasjes. En nee, dat heeft ze absoluut niet van mij…
Dus we hebben voor ons madammeke wat verjaardagscadeautjes gekocht, twee tassen en twee etuitjes.
Plus alvast een leuke tas voor Hugo voor als hij over een jaar naar school gaat. Want als je op zoek gaat naar iets, kun je het nooit vinden. Tip van Consuminderen met kinderen.
De twee gele tassen waren €2 per stuk, de rode was €0,75 en de twee etuitjes waren €0,50. Totaal dus €5,75.

tassen

Plus een kettinkje van €0,50 en punnikset van €2 voor onze jarige Jet.
punnik-ketting

Ook een blouse van Esprit en badpak voor Linde, die €0,75 en €1 kostten.

blouse badpak

portemonneesMijn vriend zijn portemonnee was na tig jaar echt versleten, hij viel van ellende uit elkaar. En als vegans wilde hij geen leren portemonnee meer. Overal gezocht voor een niet-leren portemonnee voor een man, nergens te vinden.
Nu we dan toch bij de kringloper waren, ook hier eens vragen en keus zat!
Toen Olaf en Linde al die exemplaren zagen, wilden zij ook een portemonnee. Ze hebben die natuurlijk nog helemaal niet nodig, maar goed, doe eens gek, dus zij ook een portemonnee. Ze waren €2 per stuk.

Zo waren voor al onze achttien aanwinsten het enorme totaalbedrag van €28,50 kwijt!
Ik snap het dan ook nooit als mensen zeggen dat kinderen zoveel geld kosten?

DSCN3900_kleinNieuwe bank
Ja, ik kan wel zeggen dat kinderen niets kosten, maar ik moet gelijk mijn woorden terugnemen. Want onze Hugo is een ondeugend ventje en heeft in twee seconden onoplettendheid onze bank “versierd” met pennenstreken. Die waren er niet meer uit te krijgen.
Dus op zoek naar een nieuwe bank, nou ja nieuw, uiteraard ook tweedehands. Een avondje op tweedehandssites zoeken en jeetje wat een aanbod!
We hebben bank gevonden voor het overweldigende bedrag van €60! Daar kan zelfs de Ikea niet aan tippen.
bank_nieuw

En bij die bank van €60 was ook nog een stoel inbegrepen, die ik nu hier op mijn werkkamer heb weggezet. Het nodigt wel uit zo om eens lekker te gaan lezen!
stoel

Tweedehands
Ik heb een hekel aan winkelen, maar tweedehands-shoppen vind ik super:
– je bespaart geld
– je geeft spullen een tweede leven
– je verkleint zo de afvalberg aanzienlijk

vrijwilligersPlus worden tweedehandswinkels vaak gerund door vrijwilligers of er werken mensen met een beperking. Vind het zo fijn om hun blijde gezichten te zien, dat wij door onze aankopen hen het gevoel geven dat ze nuttig werk doen, wat ze ook zeker doen!

Ik weet dat tweedehands winkelen nog een suf imago heeft, men denkt vaak nog dat je er alleen rommel vindt of dat het enkel voor mensen is die geen geld hebben. Maar ik hoop dat je door deze blog ziet wat een geweldige spullen je er allemaal kunt vinden!

Koop jij je kleding, meubels en spullen ook tweedehands?

Lees ook over kleding:
Solden
Kleren maken de vrouw
Mijn “groene” verjaardag


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


27 thoughts on “Tevreden koper van kringloper

 1. Eline

  Mooi verhaal. Winkelen houd ik niet van, maar ruilen en 2e handsspullen gebruik ik graag. Behalve de genoemde voordelen ook extra originaliteit ontdekte mijn dochter. Dat mooi gebleven shirtje H&M is van een paar jaar geleden, dus loopt niet iedereen er mee.

  1. Lien

   Super inspirerend Evelien!

   Ik denk dat het ook leuk en interessant kan zijn voor de lezers moest je af en toe een fotodagboek met wat uitleg erbij maken wat jullie in een bepaalde week koken/kopen/doen… Volgens mij kunnen we daar ook veel van opsteken.

   Maar hoe dan ook, heel leuke site.

  2. henny

   Ja, Ik probeer zo veel mogelijk 2de hands te kopen, via de kringloop. Kleding sieraden geef ik dan ook graag aan de kringloop. Ik houd van ruilen. Vroeger ruilde ik met een vriendin Ik maakte voor al haar kinderen een leuke outfit en zij spon de wol waatvan ik een trui kon breien. Ook heb ik wel vrije tijd geruild met een vriendin, de ene maandag kookte ik voor haar gezin en het mijne de volgende week, deed zij dat voor mij. Ook hielp ik haar bij de grote opruiming van haar zolder en zij heeft mij weer met eenpoetsklus geholpen. Nu zijn er geen kinderen meer thuis,maar nu ik 68 ben, en flinke gezondheids problemen, heb ik nog steeds dezelfde instelling, dus naar de kringloop, hergebruik enz. Henny

 2. Marjolein

  Mooie buit :D.

  Hier ook niet z’n winkelfan, maar als ik weet dat ik niet direct de makkelijkste weg kies van “vers uit de fabriek” wordt het direct al leuker.
  Soms duurt het wat langer de weg ernaar toe qua zoeken, maar daarna ben ik dubbel zo blij met de aanschaf. Ons halve huis is ondertussen kringloop, een mooie mix, haha.
  Iets nieuws kopen geeft me ook steeds vaker een minder goed gevoel. Het houdt je scherp en kritisch, eerst rondkijken wat er al in omloop is en bedenken of het echt echt echt nodig is nieuw. (Geweldig gave koperen maatbeker gespot, m’n oude lelijke plastic versie had een barst en lekte als een vergiet dus wel een geldige reden. Maar toch, twijfel twijfel, eerst een likje lijm op de barst geprobeerd en hij doet het gewoon weer! (Klein beetje helaas, die koperen was echt fancy, maar ik doe het niet ;)).

  Onlangs was ik op zoek naar een Römertopf terracotta bakterrineding, omdat ik daar mijn brood in wilde bakken als in een soort mini kleioventje. Die dingen worden nog steeds gemaakt en zijn dan best duur en aangezien het toch aangebakken raakt hoefde ik ook niet zo’n mooie nieuwe, überhaupt liever eentje met al een bakverleden.
  Het idee sudderde een tijdje in mijn hoofd en wat op marktplaats gekeken, maar nog niet echt iets gevonden.
  Lopen we op een zaterdag spontaan “even” de kringloopwinkel in, en het 1e wat ik zie in het 1e rek, helemaal uit de toon tussen mooie witte en glazen kopjes en bordjes, is een prachtig, perfect, gloednieuw ogend bloempotkleurig exemplaar! Voor 1.50!!
  Nou zijn dat soort dingen al vrij zeldzaam in onze kringloop, dus ik was extra in de wolken en nu is het “my precious” ;). Het lang gerezen brood dat eruit komt is ook heerlijk trouwens….

 3. Griet

  Wat ik ook altijd geweldig vind: kleding die je op een rommelmarkt of in een tweedehandswinkel koopt en die gebruikt zijn en er nog goed uit zien, die blijven er eindeloos lang goed uitzien.
  Nieuw gekochte kleding moet altijd eerst de “wastest” ondergaan en bij tweedehandskleding heeft een ander die test al gedaan.

 4. Marin

  Jaaa, al vanaf mijn twaalfde kom ik geregeld in de kringloop winkel.
  Soms ook wel verleidelijk, ik heb er zoveel kleding gekocht die ik later nooit aan deed. Nu ik heb besloten niks nieuws meer te kopen is de kringloopwinkel ideaal. 🙂

 5. sigrid

  Bij ons komt ook bijna alles uit de kringloop, kinderkleding, mijn kleding meubels, superleuk winkelen. En ik hou altijd over van de kinderbijslag, snap niet dat mensen tekort komen.

 6. san

  Tweede hands kleding prima, tweede hands schoenen niet, zeker niet voor de kinderen.Helaas hier twee kringloopwinkels in de buurt die allebei flut zijn.
  EEn extreem duur en vaak toch wel erg gedateerde kleding, de ander heeft kleding waar je alleen nog poetsdoeken van zou moeten maken.
  Daarbij vallen manlief en ik allebei buiten de confectie maten qua kleding dus dat schiet in de kringloop helemaal niet op.
  Ik let erg op in de uitverkoop en tref daardoor regelmatig zeer voordelige kleding voor de kindjes.

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @san: Soms kopen we nieuwe schoenen voor de kinderen, soms tweedehands, maar thuis lopen we altijd op bloten voeten of in de winter op pantoffels, dus we hebben niet vaak schoenen aan 😉
   En ja natuurlijk hangt er ook veel “rommel” tussen de kleding, inderdaad gedateerd of niet onze stijl (vol met glitters of disneyfiguren ofzo), dus je moet wel zoeken, maar dat maakt het zo leuk, een beetje schatjagen.

 7. ikkenormaal

  Bepaalde dingen koop ik graag tweedehands. Meubels bijvoorbeeld (matrassen dan weer niet), of servies, tassen,…
  Kleding eigenlijk zelden omdat ik sowiso een volle kledingkast heb maar ook omdat alles zowat door elkaar hangt. Het zou handiger zijn als kleding op maat hangt maar dat is hier niet in de kringwinkels in de buurt.

 8. Maartje

  Even een vraagje, waarom beknibbelen op kinderschoenen? ik hoop dat ze wel een stel nieuwe krijgen naast de, overigens leuke! schoenen, goede schoenen verkleinen de kans op voetproblemen, dat is 1 van de weinige dingen waar ik niet op bezuinig, want als er al op gelopen is, dan heeft de schoen zich naar diegene zijn of haar voet gezet, wat weer ten nadele van een (kinder)voet is, want die gaat zich hier naar vormen, hebben ze geen problemen dan krijgen ze wel problemen door dat ze al gedragen zijn.
  Ook is na een bepaalde tijd, de functie en de kracht van schoenen af, waardoor dit ook ten nadele is, daarom is nieuwe kopen en pas twee jaar later, bij wijze van, dragen ook niet een slimme zet.
  Maar ieder doet wat ze zelf prettig bij voelen, ik zou het in ieder geval niet over mn hart verkrijgen, kleding ok, maar schoenen nee. Ook niet elkaars schoenen laten dragen, we leven niet in meer jaren geleden.

  maar goed zoals ik al zei, ieder doet wat ze zelf het beste dunkt, excuses als het lomp overkomt, zoals te lezen ben ik niet van het subtiele overbrengen helaas 🙁 maar de andere inkopen zijn echt geweldig leuke vondsten en de tijd die jullie met je kinderen doorbrengen zullen ze later heel erg waarderen en (weet wel zeker) navolging geven in hun eigen leven, enne ik lees heeel erg graag je blog en jouw tips zijn hier ook steeds meer in de praktijk gebracht. (dus met andere woorden, ik zie uw blog heel graag en vooral positief, alleen stukje van kinderschoenen begrijp ik echt niet, sorry)

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Maartje: Zoals ik net ook op @san reageerde, soms kopen we nieuwe schoenen voor de kinderen, soms tweedehands, maar thuis en in de tuin lopen we altijd op blote voeten of in de winter op pantoffels, dus we hebben niet vaak schoenen aan.
   Je argument dat schoenen na twee jaar hun functie en kracht verliezen, vind ik eerlijk gezegd niet betrouwbaar overkomen. Planten, dieren en mensen hebben (levens)kracht. En plantenzaden verliezen wel kracht en moeten vaak binnen twee jaar na oogsten gezaaid worden. Maar schoenen zijn enkel schoenen.
   Ik heb hier al een paar tweedehandsschoenen gekocht voor de kindjes (nog helemaal nieuw), nu nog veel te groot, maar die liggen mooi te wachten ze over jaar of twee wel passen en ik geloof echt niet dat die in tussentijd “kracht” verliezen.

   Merci voor je compliment dat je mijn blog zo inspirerend vindt!

 9. peter

  Het kan nog goedkoper hoor. Weggeefwinkels, Geefpleinen en Geefgroepen op facebook geven spullen die je niet meer nodig hebt een tweede, derde, vierde leven…. Doe mee en wordt een deeltje van het ‘Kleine Verzet’ (copyright Tine Hens :-)).

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @peter: Ja, ik weet dat er veel van die weggeefwinkels en geefgroepen zijn, maar die zijn helaas nog niet zo actief hier in de Ardennen. Wel al verschillende facebookgroepen met tweedehandsspullen van de regio, maar nog wel gewoon kopen ipv geven.
   Maar ach, dat vind ik niet zo erg, het is me ook niet om het geld te doen (wel leuke bijkomstigheid), maar meer om spullen inderdaad een tweede leven te geven en niet mee te doen aan die consumptiemaatschappij.
   Plus een voordeel van tweedehandswinkels vind ik dat je lokale initiatieven en vrijwilligers steunt ipv alles virtueel te doen!

 10. Mel

  Zo’n leuke buit zeg! Ik wil erg graag kringwinkelkopen. Voor meubilair en gereedschap vind ik het prima, maar kledij vind ik moeilijk. Dan zoek je bijvoorbeeld een zwarte broek maar vind je die niet. Maar dan zie je dan een spotgoedkope rok hangen dus neem je die mee terwijl je ‘m niet nodig hebt. Is een kwestie van karakter (niet kopen) en doorzettingvermogen (verschillende kringwinkels afschuimen) zeker?

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @mel: Ja soms is het wel moeilijk als je echt iets nodig hebt, zo moest ik een paar jaar geleden echt een “nieuwe” winterjas hebben, alle tweedehandswinkels afgestruind, maar niks gevonden behalve van die oude-dames-jassen. Baalde zo! Op internet gezocht voor jas in de buurt, ook niks.
   En zie je dat de jassen bij H&M zo spotgoedkoop zijn, dat die verleiding wel heel groot wordt…. Maar niet aan toegeven en opeens hing daar exact de jas waar ik naar op zoek was in de etalage van de kringloper. Denk dat ik eerst even op de proef gesteld werd 😉

 11. mario

  Heel leuk is dat om ecologisch te winkelen.
  Wij doen dat ook kringloop winkelen .. alleen jammer
  dat ze hier bij ons heel weinig herenkleding hebben.
  mijn vrouwtje daarentegen vindt wel haar goesting
  in de overvolle rekken op de damesafdeling 😉
  Ook de andere spulletjes voor het huishouden zijn allemaal
  spotgoedkoop.
  Dat is een win – win situatie voor de afvalberg en de portemonnee 🙂

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @mario: Heel herkenbaar, zo veel vrouwenkleding en bijna niets geen mannenkleding…. We hebben gelukkig nu één winkel gevonden die wel een aanbod in mannenkleding heeft, maar het is inderdaad een zeldzaamheid. of je vindt er vaak enkel pakken van oude mannen die overleden zijn en die dan aan kringloper geschonken worden.
   Mannen verslijten hun kleding gewoon in tegenstelling tot vrouwen die het meer als sier dragen 😉

 12. Fimke

  Ik ben ook dol op kringloopwinkels, rommelmarkten en websites als marktplaats.nl Kleding vind ik vaak lastig, omdat mijn ‘vormen’ lang niet altijd in de kleding past. Daarnaast is bij de kringloopwinkel bij ons in de buurt echt geen leuke kleding te vinden. Grotendeels van oude mensen geweest of al zover versleten/verwassen dat ik het niet mooi genoeg vind om te kopen. Soms wel als klus-/werkkleding overigens 🙂 Mooie schoenen heb ik nog nooit bij een kringloopwinkel gevonden, allemaal oude troep. Misschien ben ik te kieskeuring hoor, maar ik ben jong en wil er ook graag zo uitzien. Of ik heb de pech dat er geen leuke zaken bij ons in de buurt zijn.
  Al onze meubels zijn tweedehands, ons bed ook. Lampen, kasten, spiegels, tafels. Soms nog helemaal goed bruikbaar, soms hebben ze een kleine opknap beurt zoals een kwastje verf nodig.

 13. Plastic-Free Tuesday - Annemieke

  Leuke bank heb je op de kop getikt! Dit jaar hebben we ook de tweedehands winkel ontdekt. Toen we in januari naar onze nieuwe stek verhuisden hebben we meubels (tafel, stoelen en een kast) bij de kringloopwinkel gekocht. Sindsdien kom ik er regelmatig. Vorige week heb ik er wat bloempotten en een lampje gekocht. Het is er niet zo goedkoop als de winkel die jij bezoekt, maar alsnog heel betaalbaar. Als ik er kom, kijk ik ook naar kleding, maar ik heb er nog niks moois bij zien hangen.

 14. Lilith

  Ik ben zelf vaste klant bij de lokale kringwinkel. Vind het geweldig om er door al die spullen te neuzen. Je vindt er echte schatten tussen.
  En toen ik onlangs de zorg op mij nam van een verdwaalde en verzwakte parkiet heb ik mijn huisgenoten er meteen van weerhouden een lelijke, kleine, maar betaalbare kooi te kopen en heb voor het zelfde geld een prachtig tweedehands exemplaar op de kop getikt dat vijfmaal groter was, met veel vliegruimte. En heb natuurlijk meteen een vriendje geadopteerd, want niemand is graag alleen. Nu zijn beide dolgelukkig in hun tweedehandse kooi. Waren we allemaal maar zo snel tevreden.

 15. Aurély

  Begin 2015 heb ik mijzelf vernomen om geen nieuwe kleren te kopen. Om zolang mogelijk met de kleren te gaan die ik al bezit maar ook om naat tweedehandswinkels te kopen. SIndsdien ben ik helemaal weg van die winkels en ga ik steeds opzoek naar de beste deals !
  Ik ben helemaal zot op jullie levensstijl en het inspireerd mij om hetzelfde te doen. Stapje per stapje maar ik kom er heus ook wel !
  Bedankt voor de leuke tips !

 16. Maarten

  Geweldig dat jullie dit kunnen. Respect voor ieders manier van leven, maar ik zou het me zelf niet kunnen voorstellen. Ik word zelf enorm blij van het kopen van luxe en designeroutfits. Ik geniet enorm van een heerlijk warm bad na een lange werkdag(met de bijbehorende producten), en ik vind het zalig om te proeven van alles wat het leven te bieden heeft. Maar zoals ik al zei, respect voor ieders manier van leven, en dus zeker ook voor jullie.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.