Eco-weekend op De Hobbitstee

EcoWeekend25In juni waren we een paar daagjes op bezoek bij eco-gemeenschap De Hobbitstee in Drenthe.

En toen we daar waren, kwam ik op het idee om op deze prachtige locatie een Eco-weekend te organiseren.
Een weekend vol praktische tips over energiebesparing, afval verminderen, gezonde en duurzame voeding, ecologisch tuinieren & consuminderen. En dat we niet alleen de theorie bespreken, maar ook brainstormen, plan van aanpak maken, samen koken en met workshops je eigen shampoo en schoonmaakmiddelen maken.
Zodat je na dit weekend naar huis gaat vol inspiratie hoe ook jij dit allemaal zelf kunt realiseren!

Samen met Eva van de Hobbitstee heb ik een interessant programma samengesteld en zij heeft er een prachtige flyer van gemaakt.

De Hobbitstee
Ik wilde deze plek al lang een keertje bezoeken omdat ze één van de oudste gemeenschappen van Nederland is en dus een lange traditie en ervaring heeft.
Plus komt deze plek op mij niet zweverig over, gewoon eco-leven zonder fratsen, daar houd ik wel van.
Want we hebben al veel eco-plekken bezocht en vaak hangt er op dergelijke oorden toch wel een beetje hippie, lanterfanter, rommelige mentaliteit.

DSCN3719_kleinDit is echter niet het geval op De Hobbitstee, het was er nog mooier dan verwacht! Zeer vriendelijke mensen, enorm groot terrein en alles weids opgezet waardoor de bewoners niet allemaal dicht op elkaar wonen, mooie moestuin, alles is er netjes onderhouden en de bewoners steken er de handen uit de mouwen. En het grenst aan prachtig natuurgebied waar je lekker kunt wandelen met bos, heide en uiteraard dé unieke hunebedden.

DSCN3714_klein

We hebben er overnacht in een tipi-tent waar we ’s avonds vuurtje in konden stoken.

tipi1 tipi2

Het Eco-weekend op de Hobbitstee was top!
Ik organiseer nu Eco-weekenden hier in de Ardennen, waarbij je ook ons huis en tuin kunt bezichtigen.
Van harte welkom!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


6 thoughts on “Eco-weekend op De Hobbitstee

  1. Marion Anderson

    dag evelien , wat een geweldig idee, ik ga vanavond mijn man dit laten lezen en hopelijk zie je me dan in sept. fijne dag verder geniet ervan , liefs marion

  2. Hanneke

    Dag Evelien,

    Of er nog plek is, is natuurlijk de vraag en ik weet ook nog niet zeker of ik mee kan doen, maar ik heb op voorhand een praktische vraag t.a.v. je (lijkt mij) geweldige eco-weekend. Ik vroeg me af of er de mogelijkheid is om op zaterdag (dus niet de rest van het weekend) mijn 3 kinderen mee te nemen (jongste is 7, oudste 11). Mijn man doet die middag nl. vrijwillergswerk. Als het niet kan, is het ook geen probleem hoor. Dan moet ik bezien of ik iets kan regelen.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.