Mijn “groene” verjaardag

Morgen ben ik jarig! En dat gaan we uiteraard vieren.
Nieuwsgierig naar mijn ecologische verjaardag?

Eens per maand is er hier in de buurt op zondag een marktje waar bio-groenten te koop zijn, je kan er brood bakken in de hout-oven en rijst, couscous, pasta, muesli, diverse soorten meel, linzen, bonen, kikkererwten, vijgen, abrikozen, rozijnen en zonnebloempitten kopen uit een grote bulkverpakking. Je neemt dan zelf een papieren zak mee en schept zoveel als je nodig hebt. Hierdoor heb je geen afval én een goedkope prijs!

En deze maand valt dat marktje precies op mijn verjaardag. Maar het wordt nog leuker, want morgen is er ook een kledingbeurs. En ik ben de laatste tijd veel afgevallen: 9 kilo!
Hoe ik dat voor elkaar heb gekregen? Veel borstvoeding geven, minder snoepen (lees: chocola) en niet meer snacken ’s avonds.
Daardoor heb ik nu veel kleding die te groot is geworden. Hopelijk kan ik morgen andere mensen blij maken met mijn kleding. En ik hoop dat ik de verleiding kan weerstaan om zelf niet te veel “nieuwe” kleding mee naar huis te nemen, zodat ik eindelijk weer eens een beetje overzicht in mijn kast heb.

Ik vind het wel fijn dat ik nu minder kleding heb en die niet ga aanvullen met “nieuwe” tweedehands kleding. Ik ga gewoon met veel minder kleding leven: je bespaart geld, ruimte in je kledingkast en je hebt minder keuzestress wat je aan moet doen.

Ik dwaal weer eens af, terug naar mijn verjaardag. Op die locatie van dat marktje is er in de weekenden van de zomermaanden nu ook een brasserie geopend en een vriend van ons kookt daar. Hij gaat nu voor mijn verjaardag een vegan-maaltijd bereiden, mmm!

Morgen is het ook vaderdag in België, dus we willen ook iets doen wat mijn vriend leuk vindt. Zijn favoriete hobby is eten, dus dat komt mooi uit. En ze hebben bij die brasserie ook zelfgebrouwen bier, dat zal hem vast wel smaken.

Wij doen niet aan (verjaardag)cadeaus, een paar bloemetjes uit de tuin bij het ontbijt op tafel vind ik al leuk. En ik ben veel blijer met samen een dag iets leuks doen dan met een materialistisch cadeau. Oh, ik klink nu echt als een moedertje, maar het is nu gewoon eenmaal zo.
Onlangs heb ik trouwens een nieuwe bril gekocht, ik ben er echt heel blij mee! Ik ben dus afgevallen, heb mijn haar lekker kort geknipt en een nieuwe bril. Totaal nieuwe look, dat doet een mens goed.
Die bril heb ik dus aan mezelf als verjaardagscadeau gegeven (en anders had ik hem lekker toch ook wel gekocht hoor).

Dus zo ziet mijn “groene” verjaardag er uit. Ik wens jullie ook allemaal een hele fijne zondag!

Lees ook over feestjes:
Cadeaus

Lees ook over kleding:
Solden
Kleren maken de vrouw
Tevreden koper van kringloper


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


12 thoughts on “Mijn “groene” verjaardag

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Miranita: De bio-marktje is de tweede zondag van de maand in Limerlé (gemeente Gouvy). Het is er wel niet heel groot en best een alternatief gezelschap, maar heel gezellig!

 1. Chantal van Aart

  Hoi Evelien,
  Wij wensen jou een ontzettend fijne verjaardag!! Heerlijk genieten met het gezinnetje! En je ziet er kei-goed uit!
  Volgend weekend zijn we helaas niet thuis, moeten dus iets anders afspreken.

 2. maman verte

  Van harte gefeliciteerd!!! Dan zijn we allebei tweelingen(was onlangs ook jarig!).Ik hoop dat je nu heerlijk aan het genieten bent! Zo een marktje lijkt het me helemaal! Ben er zelfs een beetje jaloers op: zo weinig verpakking. WIj kopen nu van de voedselteams, en ik ben wel een beetje teleurgesteld over alle plastic zakken die ze geven als verpakking….Je ziet er trouwens prachtig uit!!!
  Ik heb van mijn broertje een verjaardags-cadeaubon gekregen voor http://www.todayisagoodday.be/, een eco-fairtrade winkel in de Nationalestraat in Antwerpen. En ik ben er gisteren, voor het eerst sinds lang, nog eens een hele nieuwe outfit gaan kopen…..(basics koop ik soms ook wel nieuw, zoals witte t-shirts en ondergoed enzo..maar zoveel mogelijk bio-katoen!)
  Geniet van jouw dag!!!!
  Liefs
  De Vertekes

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   Bedankt voor jullie felicitaties! Ik heb echt een heerlijke verjaardag gehad.
   De ochtend begon met pannenkoeken (mijn lievelingseten) en een prachtige grote bos bloemen uit eigen tuin. Toen mocht mijn vriend de cadeautjes uitpakken die ons zoontje voor vaderdag op school had gemaakt.
   Op de kledingbeurs heb ik toch enkele geweldige kledingstukken gevonden, kon ze niet laten liggen 😉 En we hebben daarna echt verrukkelijk vegan gegeten in de brasserie van onze vriend.
   Het mooiste van alles: het was letterlijk en figuurlijk “zon”dag en iedereen was aan het genieten!
   En toen ik ’s avonds ons zoontje naar bed bracht zei hij: “Mama lief!”
   Het was echt de meeste zalige verjaardag die ik me kon wensen!!

 3. Marijke

  Leuk dat je zo je verjaardag viert, ik probeer mijn familie al een tijd wijs te maken dat ik geen cadeautjes hoef, maar dat snappen ze dus niet, ik voelde me al een beetje het buitenbeentje omdat niemand me in zo’n dingen begrijpt, maar dus weer hier blij te lezen dat ik dus niet de enige ben!
  Knip jij je haarjes zelf, omdat je schreef, ‘ik heb men haar lekker kort geknipt’

 4. marijke

  heb je helemaal gelijk in hoor, snap je helemaal, heb men haren voor het eerst ook zelf geknipt een half jaartje geleden, maar vind dat nog niet zo simpel, heb je tips voor je haar zelf te knippen of weet je misschien een leuke website erover?

 5. mamalieveheersbeestje

  Mijn dochter knipt haar haren ook zelf. Het komt tot haar taille en dan maakt ze een strakke paardestaart voor op haar hoofd. Ze trekt het haar strak naar voren en knipt het recht af (scherpe schaar gebruiken! evt. een paar keer knippen in een stukje zilverfolie om scherp te maken) Zo krijgt ze een mooi laagjes kapsel.
  Ik zelf ben in mijn leven alleen naar de kapsalon gegaan toen ik twaalf was en kort haar wilde. Ik kreeg kort haar…en heb het direct weer laten groeien haha! Nu knipt mijn moeder, mijn dochter of de buurvrouw de dode puntjes er af en heb ik gewoon lekker lang en steil haar. Ik kan het opsteken of los dragen..gewoon lekker makkelijk. Ik gebruik elke drie weken henna om het grijs te bedekken, maar aangezien ik al henna gebruik sinds mijn vijftiende, valt dat nog niet zo op. Ik denk dat ik gewoon een oma met oranje haar ga worden. Ik ben allergisch voor o.a. haarverf, dus er zit niets anders op. Hmm ik vind het me ook leuk staan hoor!
  Mijn jongens heb ik allemaal zelf geknipt tot ze een jaar of twaalf waren en zelf naar de kapper wilden gaan. Ja, dat komt ook. Misschien dat ze later wel weer bij moeder aankloppen of bij een ander…we zien wel. Mijn man heeft kroeshaar en die gaat gewoon onder de oeroude tondeuse door. Lekker kort en handig!
  Gelukkig mag ik mij nog uitleven op het kapsel van de jongste, die knip ik zelf beter dan de kapper waar hij eens naar toe mocht…

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.