Cadeaus

Bij feest horen cadeaus, maar dat hoeven niet per definitie materiële spullen te zijn (die je vaak eigenlijk helemaal niet nodig hebt).
Daarom hierbij tips voor inspirerende cadeaus.
cadeaus
Dus voortaan niet meer hoeven nadenken wat jij als gever nu toch weer moet kopen want hij/zij heeft eigenlijk alles al.
Ook als je een cadeau ontvangt niet meer verheugd te hoeven reageren, terwijl je eigenlijk denkt waar je dat nou weer moet gaan wegzetten…?

En iets origineler dan de eeuwige envelop met geld of waardebon van een bepaalde winkel “want dan kan je fijn zelf kiezen wat je ermee koopt”.
Geldcadeau

Deze cadeau-tips gelden natuurlijk niet enkel voor verjaardagen, maar ook voor moeder/vader-dag, sinterklaas en kerst, jubilea, trouwdagen, geboorte, kraam- en doopfeesten, communie, etc.

Inspiratie voor cadeaus waarbij je een beleving of een dienst geeft:

 1. Samen eten (kan in restaurant maar ook dat je voor iemand kookt of samen picknicken)
 2. Avondje baby-sit of kinderen mee dagje-uit nemen zodat ouders tijd voor elkaar hebben
 3. Dagje naar zee/pretpark/dierentuin
 4. Zaden/stekjes uit je tuin
 5. Cadeaubon voor uitstap in de natuur
 6. Aanbod om kleding te herstellen/op te pimpen
 7. Boek/dvd uitlenen
 8. Jouw favoriete recepten in leuk schriftje
 9. Dagje helpen klussen
 10. Belevenis vol adrenaline
 11. Verjaardagsfeest verzorgen (taart, hapjes en versieringen) zodat jarige zelf niets hoeft voor te bereiden
 12. Workshop geven over iets waar jij goed in bent of veel kennis over hebt, bijvoorbeeld energie besparen, tuinieren, naaien, verzorgingsproducten, kledingadvies, belastingaangifte, computer, zuiniger leven, etc
 13. Bosje bloemen uit eigen tuin of zelfgeplukte veldbloemetjes
 14. Dagje wandelen of fietsen met onderweg lekkere picnick en/of na afloop gezellig hapje eten
 15. Bijzonder uitstapje
 16. Film-avondje (thuis of in bioscoop)
 17. Ontbijtservice
 18. Lidmaatschap van Green Evelien, steun zo onze vereniging en geniet van de voordelen!
 19. Mand met wasgoed strijken
 20. Tas met boodschappen
 21. Unieke overnachting
 22. Hulp in de tuin
 23. Heerlijke maaltijd koken, invriezen en geven, zodat jarige op een drukke doordeweekse dag niet hoeft te koken
 24. Mooi gedicht
 25. Als je opruimt, kom je vaak dingen tegen die je zelf niet meer gebruikt maar nog wel goed zijn, deze kun je dan cadeau geven aan iemand die er wel gebruik van gaat maken
 26. Romantisch uitje
 27. Inspirerend Eco-weekend bij Green Evelien 😉

Onze verjaardagen
Mijn verjaardag vieren we met ons gezin in een safaripark. Want Olaf wil al zooo lang olifanten zien.
En met de verjaardag van mijn vriend gaan we met de trein twee daagjes naar Gent, het vegan-paradijs met veel plantaardige restaurantjes en waar we een nachtje op een eco-hostel-boot gaan overnachten.
Van mijn ouders hebben we voor onze verjaardagen al grootverpakkingen dadels en noten gekregen, mmm!

dadels

Onze kindjes krijgen met hun verjaardag en Sinterklaas enkel dingen die ze nodig hebben. Ons zoontje kreeg voor zijn derde verjaardag nieuwe schoenen en een badjas. En ons dochtertje heeft voor haar eerste verjaardag speldjes, stiekjes en een diadeem voor haar prachtige krullen gekregen.
Als wij ergens leuke dingen voor onze kindjes zien, kopen we dat, leggen we het op zolder en krijgen ze het pas met hun verjaardag of op 5 december. Zo hoef je dan ook niet op zoek te gaan naar een cadeau.

Maar het mooiste cadeau voor mijn nieuwe levensjaar is toch wel 5xG:
geluk, gezondheid, persoonlijke groei, genot en uiteraard nog meer “groen”!

Lees ook:
Mijn “groene” verjaardag
Consuminderen met kinderen
Tevreden koper van kringloper


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


13 thoughts on “Cadeaus

 1. Evelien F

  Dag Evelien, sorry dat ik net een dag te laat ben, maar toch nog een gelukkige verjaardag! Er staan weer veel interessante dingen tussen. Alleen zou ik er nog aan toe voegen dat de personen aan wie wij cadeaus geven, niet altijd voor zulke cadeaus openstaan. Mijn moeder heeft ooit aan haar schoonzus een pot zelfgemaakte confituur gegeven en we hebben het achteraf en achter onze rug moeten horen. Terwijl ik het zoooo lief vond toen ik op mijn eerste verjaardag in Rusland van onze vrienden hier een groot boeket versgeplukte veldbloemen kreeg op het studentenhuis. Dat is pas een cadeau dat raakt, omdat de schenker echt moeite heeft gedaan en de intentie oprecht is. Bedankt voor de vele ideeen waar ikzelf nog niet aan gedacht had.

  Sproetjes,

  Evelien F

 2. VeggieMo

  Nog gefeliciteerd! Ik was afgelopen weekend ook jarig.
  Ik heb het boek ‘Groeten uit Transitië’ gevraagd en gekregen, veel lekkere glutenvrije producten die nogal duur zijn en voor mij verwennerij zijn en ik heb geld gekregen. Dat geld gaan we gebruiken om ons huis te pimpen voor de verkoop.

 3. Tante Tuut

  Van harte gefeliciteerd met jullie verjaardagen! Geniet van de uitstapjes, de lekkere dadels en noten, maar vooral van elkaars gezelschap.
  Een dikke abrazo vanuit Spanje!

 4. Adriana

  Wij gaven een groot feest omdat mijn echtgenoot met pensioen ging. Op onze uitnodiging hadden wij gezet: ‘Als je iets mee wilt brengen, dan vragen wij je iets te leen wat je persoonlijk heeft geinspireerd of waarvan je denkt dat wij er blij van worden, Wil je dan op een A4’tje vermelden, met je naam erbij, waarom je juist dat uitleent. Zo weten wij ook bij wie we het weer terug kunnen bezorgen.’
  Deze suggestie kwam uit het blad Genoeg.(een ingezonden brief) Wij hebben ontzettend veel leuke “cadeaus’ (en reacties) gekregen. We kregen o.a. CD’s en boeken, spelletjes, mooie glazen voor een romantisch diner, een schilderij en een vlieger te leen. We kregen een stekje van een plant die al jaren in de familie is, zaadjes en nog veel meer. De redenen waarom mensen juist dat uitleenden waren zeer lezenswaardig. Kortom, hier werden we echt blij van!

 5. jezebelle

  dit jaar de mooiste verjaardagscadeau zoontje 10j die vraagt mama in welke taal wil je dat ik gelukkige verjaardag zing en toen ik frans zei dat heel mooi zong was ik zo ontroerd… ik wist niet dat hij dat kon !! en dochter die met haar eigen geld wat pralines kocht of voor moederdag stond er een boeketje in een vaas met een briefje erbij ik kan mij géén betere moeder wensen … ze wordt volgende zomer 16j ! daar kan niets bovenop!
  lieve groet Jezebelle

 6. Martine

  Met het einde van het schooljaar in zicht is het ook altijd even nadenken waarmee je de juf(fen) of meester(s) eventueel kan bedanken. In onze situatie (we hebben een kind met een zware handicap) zijn we die mensen echt ontzettend dankbaar voor alle geduld, inzet en liefde die zij voor onze oogappel hebben. Een cadeautje hoeft niet, maar maakt toch de meeste mensen blij.
  Dit jaar gaan we voor de juffen (en therapeuten) een perkbloempje (type petunia, viooltje, geranium of iets dergelijks) kopen, in een glasbokaaltje doen, rond het bokaaltje een mooi stofje uitknippen met een kartelschaar, vastmaken met raffia, en een kaartje erbij met een tekstje erop “jij doet me groeien en bloeien, dankjewel!”

 7. Ophetleven!

  Naar mijn idee kun je de beste cadeaus geven als je goed oplet wat iemand doet. Ik kom vaak cadeaus tegen in kringloopwinkels. Mijn familie woont ver. Daarom stuur ik vaak iets op. Mijn broer houdt van wandelen: boekje met wandelroutes uit de kringloop(4,00), mijn zus maakt kaarsen van oud kaarsvet als hobby. Voor haar vond ik ook een boekje (2,50). Een vriendin spaart bijzondere dure mokken. Ik vond er één voor 1,75. Alles gaat in een doos totdat de dierbaren jarig zijn. Ik krijg altijd blije reacties. Het leuke is, dat je eigenlijk het hele jaar aan je dierbaren denkt, zodra je een kringloopwinkel binnen komt.

 8. Tineke

  Die tip van “op het leven!” ga ik zeker mee nemen … ik voelde me altijd wat “beschaamd” om iets te kopen wat uit de kringwinkel komt en dat dan cadeau te geven (iets voor me zelf kopen vind ik geen enkel probleem) … maar inderdaad, als je goed kijkt wat iemands interesses zijn kan je vast wel leuke dingen vinden, daar. En bovendien ga je meer aandacht hebben voor iemands interesses en bezigheden. Ik moet eerlijk bekennen dat ik echt niet weet wat mijn neefjes en nichtjes (de kinderen van onze broers en zussen) écht bezighouden. Dit is een mooie kans om eens echt naar hen te luisteren, hen eens goed te observeren, …
  De tip van “Adriana” vind ik ook heel leuk: Iets uitlenen in plaats van te geven … Alleen weet ik niet of onze familie daar klaar voor is. Ik kan het natuurlijk zeker eens voorstellen. De periode van Kerst en Oud en Nieuw lijkt me daar de ideale periode voor. Dan hou ik aan die periode misschien een minder grote kater over dan gewoonlijk (met de overdaad aan cadeau’s, verpakkingsmateriaal, eten en drinken,…)

 9. Tineke

  Wat voor onze kinderen (en ook voor onszelf) heel goed lukt is het volgende: Meestal willen kinderen (of wijzelf) heel veel dingen op de meest gekke momenten. We zeggen dan altijd, zet maar op je verlanglijstje. Tegen de tijd dat er dan een verjaardag of iets anders te vieren valt halen we de lijstjes boven. En kijk, wat enkele maanden geleden heel gegeerd was, is nu plots helemaal niet meer belangrijk. Van het oorspronkelijke lijstje blijft vaak maar heel weinig meer over. En dan weet je zeker : Dit zijn geen bevliegingen.

 10. mamalieveheersbeestje

  Wat een leuke tips allemaal! Ik heb ooit voor de jongste een leuke koop gedaan; op marktplaats stond een advertentie van een familie die het peuter en kleuter speelgoed verkocht en ze gingen accoord met ons bod van tien euro.. Hiervan kreeg zoon lief maar liefst drie jaar lang kadootjes! Hij heeft er intensief mee gespeeld, het was allemaal nog goed en we hebben het uiteindelijk weer zelf weggegeven en door verkocht. Het sterkste speelgoed blijft lang goed en je hebt helemaal niet zoveel nodig.
  Nog een kadotip voor kinderen; hier hebben we een speelgoeduitleen (de spelotheek), waar je ook kadokaarten kunt kopen voor drie leningen. Je kunt die dan drie weken houden. kosten; 4 euro. Dan kun je eens iets groots lenen als een keukentje of skelter, glijbaan of trampoline. Je kunt ook een lidmaatschap geven natuurlijk, dat kost vanaf 13 euro en 50 cent per stuks speelgoed. Ik ben er jaren lid van geweest en het heeft ons heel wat kosten bespaard. Want zo’n groot keukentje is superleuk als je drie bent, maar na drie weken ben je er wel mee uitgespeeld. Misschien nog eens lenen na een poosje, maar het beland in ieder geval niet op zolder.
  Ook iets lekkers bakken, cake, taart of brood of zo, valt bij de meeste mensen heel goed.

 11. Debby

  Mijn zoon gaf mij als verjaardagskado een aantal zelfgemaakte bonnen.
  Deze kon ik inwisselen voor extra klusjes, gras maaien, oppassen op de kleintjes enz.
  Hier heb ik heel dankbaar gebruik van gemaakt!

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.