Toekomst Green Evelien

In 2008 ben ik begonnen met een kleine website over onze eco-lifestyle. Omdat ik graag mijn tips om energie te besparen en meer eco te leven wilde delen.
En zo anderen te mogen inspireren!
inspire

De inhoudelijke website, blog, presentaties, lezingen, interviews en honderden mails per week hebben echter een zo grote omvang aangenomen dat het van een hobby ondertussen een hele toffe en zeer gewaardeerde, maar wel meer dan fulltime job is geworden.
De combinatie van én een baan én alle werkzaamheden voor Green Evelien was onhaalbaar geworden en daarom heb ik mijn vorige baan als lerares opgezegd.

Full-time job, maar zonder loon
Ik heb ik dus gekozen voor mijn droombaan als Green Evelien en ik heb zoals gezegd meer dan een fulltime job, alleen nog geen inkomsten.

Ik ontvang wel wat inkomsten zoals voor de presentaties en lezingen, maar dat is enkel een onkostenvergoeding voor de tijd die ik daar in steek. En de presentaties en lezingen zijn slechts nevenactiviteiten.

De kerntaak van mijn job als Green Evelien is het schrijven van blogs, continu actualiseren en uitbreiden van de website, op de hoogte blijven van alle nieuwe ontwikkelingen, onderzoek doen, toepassen van nieuwe uitdagingen in onze eco-lifestyle en daarover te schrijven.
Plus beantwoorden van alle vragen en reacties, soms honderden per week…..
Voor deze inhoudelijke kerntaken ontvang ik dus geen inkomsten. Ik heb wel een paar advertenties en dat is een leuke financiële tegemoetkoming, maar je kan echt niet spreken van een loon.
verdienveelgeld

Ik zou niets liever willen dan mijn droombaan voortzetten, maar dan moet ik daar natuurlijk wel inkomsten voor ontvangen. Vooral omdat ik mensen zo ontzettend veel tips geef hoe ze geld kunnen besparen, zou het eerlijk zijn dat er voor mij ook een financiële beloning tegenover staat.
En ik heb niet veel geld nodig met onze eco-lifestyle, maar een minimumloon is wel gewenst.

Op zoek naar inkomsten
We zijn daarom al wel aan het zoeken naar subsidies en premies, maar dat is geen gemakkelijke piste.
Daarom hierbij onze oproep naar tips en ideeën waar we inkomsten zouden kunnen vinden, denk aan subsidies, premies, sponsorgelden, samenwerkingsverbanden, donaties, extra adverteerders, etc. En ook info hoe andere initiatieven en verenigingen zich financieren.
De ideeën en tips hoeven absoluut niet zeker te zijn, maar denk aub gewoon lekker hard op mee, samen brainstormen!
question1
We hebben ook al gedacht aan crowdfunding, maar dit wordt vaak enkel toegepast voor concrete projecten, zoals een boek en een nieuwe winkel. Dus voor “een jaar blogs schrijven” is dat vrees ik te abstract omdat er geen meetbaar resultaat tegenover staat. Of lijkt dit jullie wel een goed idee?

abonneeZonder inkomsten, geen gratis website & blog meer…
Want als we geen inkomsten vinden, moeten we misschien de website en blog wel betalend gaan maken. Dat je enkel nog nieuwe blogs ontvangt als je donateur bent of abonnee bent. En dat de vragen alleen tegen betaling nog beantwoord worden.
Dit willen we echter niet graag, we willen de site graag gratis en voor iedereen toegankelijk houden. Juist in deze tijden van energiecrisis en toenemend ecologisch bewustzijn!

Inspiratie genoeg om door te gaan!
En ik heb zo ontzettend veel inspiratie, tips en ideeën waar ik allemaal over wil schrijven, uitvoeren en met jullie wil delen. Denk aan:

kennis

  • installeren van zeer efficiente houtkachel waarmee we via een speciale bouwwijze ook de bovenverdieping willen verwarmen
  • semi-autonoom elektrciteitssysteem
  • onderzoeken of individuele waterzuivering loont
  • workshop organiseren om een fiets-generator te bouwen
  • onderzoeken of een particuliere windmolen rendabel is
  • huis, tuin en keukentips om energie te besparen en minder afhankelijk te zijn
  • zelfvoorzienend versus off-grid
  • inspiratie voor ecologische huizen
  • een boek schrijven
  • en nog 100.001 ideeën

Dus dat ligt allemaal op jullie te wachten!
Aub nu niet reageren op bovenstaande items en wat we allemaal nog meer mogen gaan onderzoeken. Nu gaat het erom eerst inkomsten te vinden om dit werk voort te kunnen zetten, verder te kunnen vergroenen en jullie te blijven inspireren!
Je kan je reactie hieronder plaatsen of mailen naar info@greenevelien.com.

We hopen dat jullie deze keer ons willen inspireren!
jobyoulove

Vind je mijn website en tips interessant en wil je me hierin ondersteunen?
Dan wil ik je vragen even hier te klikken, merci!


Update 20-12-2014

Bedankt iedereen voor al jullie tips!

Ondertussen heb ik links duidelijker met een button vermeld dat je mag doneren, binnenkort komt daar een paypal-visa-ideal-bancontact optie, maar daarvoor met je een ondernemingsnummer hebben (voor de Nederlanders dit betekent in België ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel). Dus daar wordt aan gewerkt.
Maar donaties door middel van overschrijving zijn nu ook al van harte welkom!

Ook heb ik nu het Eco-advies ingevoerd, waarmee inhoudelijke persoonlijke vragen niet meer gratis worden beantwoord, maar dat men daarvoor dus een betaald Eco-advies kan aanvragen.

En we zijn de Eco-shop een metamorfose aan het geven, hij is nu nog in de ontwikkelingsfase, maar we zijn druk bezig deze te optimaliseren. Veel producten die ik op mijn website vermeld staan hier en je wordt dan met een link verwezen naar een webwinkel die dit product verkoopt. En daarbij krijg ik een percentage van de opbrengst.
Hetzelfde geldt voor de boekenpagina, als je via deze pagina iets koopt, steun je ook mijn website.
Daarom staan deze twee pagina’s nu onder het kopje Webwinkel.

Ik voel me zeer vereerd over de vele aanmoedigingen om een boek (of zelfs meerdere) te gaan schrijven. Dit lijkt me ook heel leuk om te gaan doen.
Daarom heb ik eens geïnformeerd bij mijn collega’s de “Low Impact Man” en “Mme ZsaZsa” en zij vertelden me dat het inderdaad heel tof is om een boek te publiceren, maar het is echt geen vetpot en je doet het meer om je ideeën te concretiseren en te kunnen delen dan om inkomsten te genereren.

Tot zover de ontwikkelingen, uiteraard houd ik jullie op de hoogte.
En tips blijven van harte welkom, merci!

Lees ook:
Inspireren
Eco-lifestyle: the real life
Gratis: Inspiratie
Gratis: Inspiratie 2


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


66 thoughts on “Toekomst Green Evelien

  1. Kruidig Meisje

    Je zit met het dillemma dat je veel mensen wilt bereiken – en daarom geen betalingen op je diensten&producten wilt zetten – en dat je ook moet leven. Subsidies zouden dit kunnen oplossen. Maar niet veel overheden willen zoiets creatiefs en niet-standaards als jij doet, subsidieren. Had de kleine Aarde in Boxtel ook last van. Misschien heeft Jan Juffermans tips?
    Of zijn abonnementen: een traject dat mensen kunnen volgen om groener te leven (desnoods in hun eigen tempo), waar ze een klein bedrag per maand voor betalen. Met elke keer een specifieke mail, toegang tot extra tips of uitdiepende filmpjes, etc.
    Gratis zouden dan de simpele tips of generieke(hoogover) verhalen zijn, uitdiepen kost (een klein bedrag).
    Mensen kunnen zo’n traject/abonnement krijgen via hun gemeente, of hun baas (alternatief kerstkado) of zelf aanschaffen via advertenties in bladen, via je blog, etc.

  2. littledragon

    Evelien, een goed boek schrijven zit er bij jou zeker in. Ik zou een paar uitgevers aanschreven met dit idee. Veel succes!!!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @littledragon: Merci voor het compliment!
      Mijn vriend, familie en vrienden zeggen ook allemaal dat ik een boek met schrijven, maar ik vind mezelf daar nog helemaal niet groen genoeg voor….
      Wil eerst nog zoveel verder vergroenen en dan pas alles tegelijkertijd in één boek publiceren. Maar ja, ik blijf maar projecten verzinnen die ik nog eerst wil onderzoeken en uitvoeren. Beetje perfectionist 😉

  3. Inge

    Ik geef little dragon gelijk: een boek schrijven zou je toch meer bekendheid geven. En dan krijg je meer naambekendheid waardoor je wsch meer gevraagd wordt voor lezingen en dergelijke die ook weer inkomsten genereren.

    Je kan ook overwegen om “reclame” te maken om zo meer lezingen te krijgen.

    Of eventueel betalende workshop organiseren bij jou thuis ( veganistisch koken, hoe bouw ik een tegelkachel, natuurlijk ouderschap enzovoort)

    En anders bij een groene partij in de politiek stappen zodat je een betalend mandaat hebt 🙂

  4. Elena

    Hoi Evelien,

    Ik zie op andere blogs vaak ebooks die je tegen betaling kunt downloaden. Reizen/excursies/workshops organiseren. Of samenwerking met een sponsor. Bijv dat je als lezer iets kunt winnen, of op een link kunt klikken om iets te bestellen en dat de blogschrijver dan een gratis product krijgt of een andere vorm van vergoeding. Natuurlijk wel opletten dat je integer en geloofwaardig blijft. Maar dat zit bij jou wel goed 🙂

    Succes!

  5. andrea

    Hallo lees met veel plezier, ben absoluut niet groen maar wel steeds meer bewust en dan werpt wel zijn vruchten af. Wil je meer ‘niet groene mensen’ bereiken is een app misschien wat? een waar je voor moet betalen natruurlijk. Weet alleen niet wat het kost zoiets the maken…. En dan niet aleen de groene tips maar ook recepten bijv.
    Groet andrea

  6. Stilletjesaan

    Waarom geen individuele ‘green’ coaching? Ik denk dat er heel wat mensen zijn die wat begeleiding zouden willen bij ecologischer leven, groen verbouwen, veganistisch eten, aanleggen van een moestuin…
    Of workshops zelf wasmiddel, verzorgingsproducten e.d. maken?

  7. Danielle

    Je kunt leren van hoe de Amerikanen het doen: combineer je gratis site met betaalde services als e-coaching, e-boeken, cursussen en “bundels”. Gnowflins, deliciousobsessions, 100daysofrealfood zijn daar goed in. Bundel je krachten met andere “brood”bloggers. Brendon Burchard is miljonair geworden met het verkopen van zijn kennis, onder het credo dat je altijd meer weet dan 90 procent van de mensen die jou vinden. Je bent onbewust bekwaam en kan dus niet zien wat je al weet en in welke mate je daarin voor loopt o anderen.

    Bloggingwithamy geeft tips over inkomsten genereren uit blogs.

    Ik ken nog geen eco broodbloggers in Nederland maar denk er al langer aan om een te worden. Misschien een keer sparren om de krachten te bundelen?

    Gezonde voedingbloggers zijn er trouwens genoeg, ook on Nederland. Als je zou willen kan je je vegan suikervrij lifestyle als afzonderlijke interesse kunnen linken aan andere bloggers. De kracht ligt vaak in het gezamenlijk zorgen voor een steeds groter publiek. Hoe meer traffic en nieuwsbriefabbonnees, des te meer inkomsten uit advertenties en des te groter je potentiële afzetmarkt voor boeken en cursussen.

    Groene groet!

  8. Stapstories

    Je komt uit het onderwijs. Wellicht is het wat om workshops te gaan geven. Je hebt een “Naam” waarmee je best de boer op kunt. Je boek zou je dan eerst in de vorm van cursus materiaal kunnen uitwerken en later als je dat nog steeds wilt, kunnen uitgeven.

  9. GreenEvelien Bericht auteur

    Merci voor al jullie reacties!
    We geven dus al presentaties met rondleidingen hier in huis waarbij mensen onze eco-lifestyle kunnen zien en nog veel meer tips krijgen. En zoals in de blog vermeld ontvangen we daar ook wel geld voor.
    Maar deze zomer heb ik zoveel presentaties en rondleidingen gegeven, dat ik aan onderzoek doen, nieuwe projecten toepassen, verder vergroenen, daarover schrijven en jullie inspireren helaas niet toekwam.

    En die workshops geven heb ik wel een tijdje gedaan, maar vond dat geen succes, met 8 à 10 man/vrouw om de beurt in een pan wasmiddel roeren… Dus ben er daarom mee gestopt.

  10. Jelle de Jong

    Heb je wel eens gekeken naar het maken van video’s in combinatie met schrijven van blogs. Ik heb een stuk of zes maandelijks vrijwillige donaties lopen naar mensen die voor mij erg nuttige informatie delen via videos, podcasts of bescherming van online persoonsrechten. Heb je wel eens gekeken naar Patreon?

  11. Mariska

    Ik denk ook dat een boek het beste is. En je kan ook niet alles kwijt in 1 boek he, want je verandert constant dus er komt altijd kennis bij… ook als je boek bij de drukker ligt ;).

    Misschien beginnen met een bundeling ofzo van beste blogs in een bepaald thema, met daarbij een nieuw te schrijven inleiding? Ik zou ook uitgevers benaderen om hierover te brainstormen, wat de mogelijkheden zijn. En dan hoef je het echt niet bij 1 boek te laten, maar veel meer! 🙂

  12. Lieve Pepermans

    Madame ZsaZsa uit Gent, alias Kim Leysen vaart voor zichzelf ook een op zijn minst opmerkzaam parcours. Misschien bij haar je licht opsteken en ideeën opdoen?

  13. Heleen

    Hallo Evelien,

    Ik kan me voorstellen dat je nu zoekende bent. Wij hebben dit 2 jaar geleden gehad. Wij hebben ons bedrijf goed lopend gekregen door mensen e-mailcursussen aan te bieden: bijv. 28 of 100 dagen lang elke dag een e-mail met daarin info, recepten, opdrachten, video’s ed. Van te voren kan iedereen eerst gratis een 7-daagse basiscursus doen zodat met weet wat er komt en of het iets is. Het lijkt me dat dit systeem ook goed voor jou zou kunnen werken. Mail maar als je er meer over wilt weten.
    Een boek is leuk voor naamsbekendheid (heeft mijn man ook gedaan) maar je verdient er niet veel aan, tenzij je een bestseller schrijft. Ook een lezing zet niet zoveel zoden aan de dijk, tenzij je daar je cursussen kunt verkopen.
    Succes ermee!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Heleen: Bedankt voor de tip, vooral omdat jullie uit ervaring spreken.
      Een lezing levert inderdaad niet veel op, als je ook de reistijd erbij optelt plus de vele mails die er aan vooraf gaan om het af te spreken.

  14. hildegarde

    Het is telkens een blij en benieuwd uitkijken naar wat je met ons deelt. Dankjewel!!!
    Ik zou er absoluut geen probleem mee hebben als je daar een bijdrage voor vraagt.
    En om een boek, een aantal themaboekjes zelfs, te schrijven beschik jij over meer dan genoeg boeiende ervaringen en een vlotte schrijfstijl.
    Wat dacht je van boekjes voor kinderen waarbij ze in het verhaal verweven tips krijgen die kinderen aanspreken en kunnen toepassen?
    En volwassenen lezen dat ook graag :).
    Misschien kan je ook je naam linken aan een of meerdere producten want tenslotte maak jij veel reclame voor goede producten die wij dan bestellen. Geloof erin! Succes!

  15. Marjolein

    e-cursussen of e-books is inderdaad een goed idee. Dat wordt rondom andere onderwerpen ook gedaan en schijnt effectief te zijn. Mensen daarvoor prikkelen met een goede promo :).

    En al je advies dat je nu gratis geeft aan mensen die je mailen, daar mag je ook best iets voor vragen! Zie het als een consult. Een e-consult (of eco-nsult in dit geval :D.). Niet bang zijn om je grenzen aan te geven daarin (gratis-niet gratis). Waarschijnlijk als jij dat doet, dat de ander het eigenlijk heel terecht vindt maar er gewoon niet bij stilgestaan had.

    Kijk eens op: Groene Vrouw – beleefdheid een misschien wel herkenbare blog… plus dat zij op haar website leuke manieren heeft om haar kennis te “ruilen” voor geld of voor haar nuttige zaken en dat ook weet te verkopen in heldere taal. Wie weet inspirerend voor je eigen plek.
    En door uberhaupt je vraag op je eigen blog te stellen is er al een begin!
    Succes!

  16. Marjolein

    En die workshop wasmiddel maken die je noemt, wat je niet meer doet… toch is dat vaak iets wat mensen trekt. Vooral mensen die nieuwsgierig en zoekende zijn en dingen eens willen “ervaren”. Iets tastbaars, overzichtelijks, naast de theorie die ze al bij elkaar gesprokkeld hebben her en der. Om dat zelf te gaan doen kan soms best een drempel zijn.
    Dat zie je ook met workshops kruidendrankjes of zalfjes maken. Thuis doe je dat niet snel uit het niets, maar veel mensen zouden het best eens willen doen.
    Punt is dan met name om te zorgen voor de juiste faciliteiten en dat goed uit te denken van te voren. Hoewel je best kan vragen of mensen bijvoorbeeld zelf een pannetje, theedoek, pollepel, watdanook meenemen. Dat lees je zo vaak bij zulke activiteiten. Het is echt niet gek dat je dat allemaal niet precies of in grote hoeveelheden hebt. Jij zorgt dan hoogstens voor de grote zaken en randvoorwaarden zoals kookplaatjes (ok, niet eco misschien, maar iets dergelijks voor meerdere pannetjes. Of je doet workshops waarbij dat niet per se nodig is of bereid dingen al gedeeltelijk voor.)
    Dat soort grotere spullen gebruik je ook elke keer opnieuw en is een investering m.b.t. het overbrengen van je kennis en dus je doel.
    En dan hoeft het niet eens te gaan om het maken van afwasmiddel, er zijn nog tig andere interessante mogelijkheden waar mensen nieuwsgierig naar zijn.
    Of je vraagt eerst rond waar de interesse ligt.

  17. Marjolein

    Dapper trouwens dat je de stap gezet hebt om je baan op te zeggen :D. Ik herinner me dat je eerder een keer die vraag rondom stoppen/doorgaan als lerares gedeeld had en toen besloot je om toch nog door te gaan in je baan. Stoer dat je er nu echt voor gaat met je droom!!

  18. Marlies

    Waarom zou je nog wachten om een boek te schrijven? Volgens mij heb jij wel echt heel veel materiaal verzameld en veel tips om te delen! Ik begrijp je redenering wel dat je wil wachten tot het “af” is, maar misschien moet je dat idee loslaten. Voor zover ik jou (via je je blog) ken, ga je toch altijd dingen vinden die je nog kan verbeteren. Het is goed om daarnaar te streven, maar ik denk niet dat je ooit op een punt komt waarop je denkt: het is perfect. 🙂 Ik denk dat jij altijd dan nog wel extra ideetjes zal overhouden!

  19. lizzy

    Ken je het ‘waals weekblad’ ? Dit is een wekelijks online nieuwsblad over de streek. Die man vraagt een abonnement van 5€ en heeft meer dan 700 abonnees. Dat tesamen met advertentie inkomsten kan een mooi bedrag opleveren. Misschien kan je ook zoiets doen ?

    Of bijvb een webshop opstarten met milieuvriendelijk materiaal zoals bijvb composteerbare tandenborstels ? Op facebook is er bijvb een pagina genaamd ‘leven zonder afval’ . Die verkoopt allerlei spulletjes waardoor mensen minder afval hebben. Aangezien je blog populair is, kan je ook linken naar zo’n webshop.

  20. lizzy

    Om op twee vragen te antwoorden (ff off topic misschien).

    – Individuele waterzuivering loont zeker. Wij hebben de ‘biorock’, werkt prima.
    – En eigen windmolen daarentegen is het niet waard.Die zijn echt wel peperduur. (zelfs een verticale windmolen, wat wel het voordeel heeft dat ze nauwelijks geluid maken) Plus dat je waarschijnlijk niet zo makkelijk aan een vergunning hiervoor geraakt (het zicht van de buren, helaas:-( )

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @lizzy: We hebben hier ook een individuele waterzuivering (geen aansluiting op riool mogelijk), maar zijn daar niet tevreden over, dus wil graag alle mogelijke opties vergelijken.
      En ik weet dat een particuliere windmolen waarschijnlijk niet rendabel is, maar wil dat eens onderzoeken en dat dan ook goed beargumenteerd onderbouwen, omdat het wel steeds een terugkerende vraag is.

      Bij beide items gaat het dus vooral om het onderzoeken en alle mogelijkheden vergelijken, dus niet alleen voor mezelf om toe te passen, maar ook om info te verschaffen aan de lezers van de blog.

  21. Marian

    Ik heb nog iets kleins toe te voegen. Je zal er natuurlijk geen volwaardig loon uit halen, maar misschien kan het bijdragen: er bestaat een website waarbij mensen die geraakt worden door je blogposts, je een kleine bijdrage daarvoor kunnen storten. Ik heb ergens op een andere blog gelezen over tiptheweb, dus de bedoeling is dat je bovenaan je blogpost een knopje “tip” of zoiets hebt. Mensen die je post gelezen hebben en die echt goed vonden, kunnen daar dan op klikken en dan doneren ze je iets van 10 cent of zoiets. Dan kunnen ze je op die manier hun appreciatie tonen 🙂

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Marian: Helaas moeten lezers dan eerst een account aanmaken, waardoor ze vaak afhaken.
      Maar je idee heeft me wel aan het denken gezet om misschien iets soortgelijks te introduceren, ff computernerden of ik het kan realiseren. Bedankt!

  22. Pancy

    Ik heb als hobby geocaching. Je kan dan gratis lid zijn van de website en wil je meer functionaliteiten dan heb je een premium membership. voor een euro of 30 per jaar. Ik heb zo’n membership, niet vanwege de extra functionaliteiten maar meer omdat ik vind dat mensen die mijn hobby in stand houden en waar ik veel plezier aan beleef het verdienen om betaald te worden.

    Je kan je eigen website onder de loop nemen om te kijken wat je toeghankelijk wil houden voor iedereen en wat tegen een kleine vergoeding.
    Bijvoorbeeld je eigen favorieten instellen, tip of uitspraak van de dag enz.

    Het gaat hier meer om de kracht van de hoeveelheid.Hoe meer mensen lid hoe lager je je bijdrage kan houden. Een soort crowdfunding maar dan anders.

    En misschien kan je 2015 gebruiken om een vast inkomen te realiseren en voor 2015 (of een deel daarvan) kijken of we al je lezers Zo gek kunnen krijgen om een donatie te doen. (Zeg ik nou iets raars? Want mij krijg je wel zo gek) Want het feit is dat je onbezorgder aan je droom kunt werken als je je niet druk hoeft te maken of er wel brood op de plank ligt.
    Voor je lievelingstijdschrift betaal je in de winkel ook algauw een euro of 5 per maand…..

    De kunst is om iig niet méér werk te creeren want je zei zelf al dat je al een fulltimebaan aan je huidige werkzaamheden hebt.

    Heel veel succes

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Pancy: Bedankt voor het idee.
      Op mijn website heb ik echter al lange tijd in de linkermenu balk een oproep staan om te doneren. Ook vermeld ik dit in al mijn mailings. Maar het heeft tot nu toe weinig opgebracht helaas. Maar je mag altijd een donatie doen, graag!

  23. Carolina

    Nou @greenevelien,

    Als jij niet groen genoeg bent om een boek te schrijven, is niemand het:). En ja, ik zou zo’n boek graag kopen (dan wel weer met de voor mijn verjaardag gekregen boekenbonnen, want ons ben zuunig;).
    Succes!

  24. Ingrid

    Hoi Evelien,

    Er zijn al vele goede ideeën genoemd en ik heb daar niet direct een nieuw idee aan toe te voegen.
    Ik wil je wel iets meegeven: weeg bij het afwegen van opties niet alleen je eigen kader mee, maar (vooral!) dat van je ‘klanten’.
    Jij bent zelf namelijk al (heel) ver, maar dat geldt voor het gros van de mensen niet. Zij zijn al heel gelukkig met ‘de beginselen’, en anderen zijn misschien een of twee stapjes verder. Maar slechts weinigen zijn zo ver als jij. Schroom dus niet om een cursus, boek of workshop op basic-niveau aan te bieden, en daarop aansluitend niveaus voor meer gevorderden. Wacht vooral niet totdat je het door jou perfect geachte niveau hebt bereikt. Dat is voor je publiek niet nodig, ook zij zijn op reis, en het zou jammer zijn als je onderweg een heleboel mooie kansen zou laten liggen!
    Als je al zóveel berichtjes en vragen krijgt, dan heb je vast ook inzicht in wat de behoefte precies ligt.

    Heel veel succes met je mooie, en dappere, pad!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Ingrid: Bedankt voor je inzicht.
      Een hardloper zal beginnen met 5km, vervolgens 10km, dan een halve marathon en het uiterste een hele marathon willen rennen.
      Zo is het met mij ook, ik wil alleen steeds meer eco leven, niet enkel omdat ik een perfectionist ben, maar vooral om mezelf uit te dagen! Ik vind het gewoon tof, wat kan ik nu weer gaan aanpakken, ik heb die “kick” nodig, het is mijn verslaving 😉
      Dus een “beginners-niveau” boek schrijven zal mij weinig uitdaging geven en dan ontbreekt het mij aan intrinsieke motivatie. Ik zal het dan enkel schrijven uit financiële motivatie en dat vind ik geen goede drijfveer.

      1. Ingrid

        Ik snap dat je zelf ook iets te winnen wilt hebben bij wat je doet, en dat geld alleen dat niet is. Dat bedoel ik ook niet 🙂 Mijn gedachte was dat je, om meer mensen te inspireren eco te leven, het best kunt aansluiten op het punt waar ze staan. En dat is vaak aan het begin.
        Maar het kan natuurlijk ook jouw principiële keuze zijn om er juist voor de gevorderde eco-mens te zijn 🙂 En als ik jou zo hoor, dan past dat het best bij je.
        Ik blijf je volgen!

  25. Clari

    Hallo Evelien, Het zou jammer zijn dat je jouw droombaan zou moeten beëindigen vanwege financiële omstandigheden. Je geeft zoveel goede informatie aan willekeurige mensen die er voor openstaan om dat ook in hun leven in te voeren. Ik zou me wel kunnen voorstellen dat meerdere mensen een bijdrage willen geven. Ik zie het als het blad “fiscalert” Zij vragen een bedrag wat je zelf denk dat zij waard zijn. Daar is niets mis mee. De klant is dan zelf degene die bepaalt wat die wil en kan geven. Ik vind dat jij waardevolle informatie verstrekt op een laagdrempelig niveau. Dat trekt ook mensen over de streep om zogezegd “wakker te worden” en gaan nadenken hoe alles anders en beter kan. Ik hoop dat je echt wel verder gaat met deze nu al succesvolle blog.

  26. Lobke

    Juist de combinatie van een ‘gewoon’ leven naast dit blog maakte het voor mij interresant en inspirerend om je blog te lezen. Dat gaat er nu af, nu wordt het 1 van de vele commerciele blogs.
    Veel succes, maar ik verwijder je per vandaag van mijn leeslijst.
    Het ga jullie goed.

  27. andrea

    Hey Evelien ik weet ook niet hoe het werkt met de apps hoor,heb sinds een week een smartphone en puur om contact te houden met mijn zoon niet 24/7 voor alles en iedereen bereikbaar zijn verschrikkelijk! Maar hoor veel over apps en als je veel mensen wil bereiken is het het overwegen misschien waard. Jij maakt en houdt een blog bij zou ook niet weten hoe ik dat moet doen. Dus in die zin heb je wel kennis. Dat je geen workshops doet snap ik wel erg intensief met mensen die 100 dingen tegelijk vragen. Misschien is een scheurkalender wat, elke dag een tip. 1e tip gebruik het papier als boodschappenbriefje.:-) groetjes Andrea

  28. Willemijn

    Hoi Evelien, naast jouw blog volg ik ook De Planteneter, Boele Ytsma. Ik weet niet of je hem kent, maar hij combineert gratis informatie (blog en Youtube) met o.a. betaalde cursussen en een boek. Misschien kan zijn ‘verdienmodel’ als inspiratie dienen. Succes!

  29. Marianne

    Ik ben het met Pancy eens: je moet alleen niet om een donatie vragen maar om abonnementskosten voor extra’s. Voor een abonnement krijg je iets terug, terwijl een donatie klinkt als een eenzijdige actie. Daarom denk ik dat er meer animo zal zijn voor een abonnement.

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Marianne: Het kost ook heel veel tijd om al die abonnementsbetalingen te controleren, accounts te activeren en deactiveren. Ik houd mij veel liever bezig met schrijven dan die rompslomp administratie.
      Ik zou dus veel liever hebben dat een subsidie/premie/fonds of adverteerders mij betalen dan dat de lezers mij moeten betalen per abonnement.
      En dat zo alle info ook gratis beschikbaar blijft voor iedereen!

  30. PlasticMinimalist

    Je noemt ergens dat wij lezers geld kunnen doneren. Ik heb dat ooit wel eens voorbij zien komen op je website, maar deze mededeling kan veel duidelijker. Ik zie er niks over staan op je homepage. Ik zou best bereid zijn om zo nu en dan een donatie te doen en volgens mij zijn meer van je lezers dat.

    Anne van Annelooptlangzaamhard heeft ooit eens een rekensom gemaakt of laten maken van hoeveel geld zij per dag nodig heeft om haar zwerfafvalreis te kunnen bekostigen. Volgens mij kwam zij uit om 8 euro per dag. Zo’n bedrag is voor mij als lezer een heel concreet signaal en maakt het ook aantrekkelijker om te doneren.

    Iets al een (maand)abonnement om je blogs te lezen vind ik zelf niks en zou ik niet voor betalen.

    Verder zou je misschien zoiets als 40 dagen zonder suiker kunnen aanbieden? Maar dan iets als 40 dagen groen?

    Een en ander hangt wel af van wat jouw doel eigenlijk is. Ik proef uit je blog dat je niet per se een groot publiek wilt bereiken, maar vooral zelf nóg groener wilt worden en dat dan weer met ons wilt delen. Ik -als groene lezer- zou een combinatie van beide ideaal vinden.

  31. Lara

    Misschien zou je voor een krant of tijdschrift een betaalde column kunnen schrijven.
    Ik vind ideeen hierboven van een betaalde abonnementservice ook wel een goede: bijvoorbeeld voor vegan recepten, doe het zelf verzorgings- en huishoudproducten etc.
    Succes!
    Lara

  32. Amber

    Ik las je reactie ecoshop en tips hier boven. Het is me niet echt duidelijk of je hier zelf iets aan verdient. Als dit wel het geval is wil ik je zo wel sponseren hoor. Tip: Kijk eens op de site van zero waste home die webshop dat hebben we hier nog nodig. Net wat ik nog zoek maar hier is het aanbod nog te beperkt. Naar mijn bescheiden mening hé. A

  33. e

    Als je een boek zou schrijven dan zou ik deze zeker willen lezen, dus ik zou het gewoon wel doen Evelien, en ik zou geen mails meer beantwoorden. 100den mails, om gek van te worden lijkt me. Je hebt toch bewust gekozen om niet te werken, dan werk je nu alsnog= zonde!

  34. Amsl

    Beste Evelien,

    Misschien is subbable een mogelijke manier om (beperkte) inkomsten te genereren. Via deze website kunnen mensen zich vrijwillig voor een zelfgekozen bedrag abonneren op hun favoriete websites/blogs/… Hoe dit voor de blogger in zijn werk gaat, weet ik echter niet.

    Nog veel succes met de website!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Amsl: Helaas moeten lezers dan eerst een account aanmaken, waardoor ze vaak afhaken.
      Maar zoals ik ook aan @Marian antwoordde die iets soortgelijks voorstelde, jullie ideeën hebben me wel aan het denken gezet om misschien iets soortgelijks te introduceren, ff computernerden of ik het kan realiseren. Bedankt!

  35. Karin

    Ik snap je punt, en helaas is iedereen gewend gratis toegang te hebben tot informatie op internet. Inkomsten moet je volgens mij niet van je website verwachten. Je kunt beter kijken of je bij een milieuorganisatie tegen betaling columnschrijver kunt worden, of gewoon een ander baantje om geld te genereren.
    Dat betekent dat je minder tijd over hebt voor je site. Hoe is het om geen vragen meer te beantwoorden, maar in plaats daarvan een forum/community in te richten op je site waar lezers elkaar kunnen adviseren? Jij blijft dan wel je ervaringen delen.
    Ook bedrijven als GMAIL of WINDOWS beantwoorden geen vragen, dat laten ze lezers onderling doen in een community.

  36. Helena

    Wat dacht je van meer geld vragen voor de lezingen. Het is geen hobby meer, dus moet je er ook gewoon naar behoren voor betaald worden. Het moet maar eens uit de wereld dat dit soort dingen voor een schijntje moeten. Hoef ik ook niet aan mijn tandarts te vragen (of ben ik nou de enige die zo denkt?).
    Lees je wel eens bij Ben Hewitt of Andrea Hejlskov. Heeel inspirerend en zij worstelen met hetzelfde probleem als jou. ook qua vragen beantwoorden etc. volgensmij beantwoord Ben Hewitt bijna geen vragen meer, maar je kunt dan een consult bij hem aanvragen (of zoiets).
    Succes en ik vind het super tof dat je voor je droom baan gaat.

  37. T

    Ik vond onlangs iets op een website van een poezenopvang. Misschien dat je iets soortgelijk kan proberen?
    Zij hebben een banner op hun website. Als je daarop klikt, kom je op de website bol.com. Wanneer je daar iets besteld, krijgt de poezenopvang een bepaald percentage, hoewel er voor jou als koper niets veranderd.
    Ik heb geen idee hoe dit werkt, maar aangezien je al min of meer promotie maakt voor bepaalde webwinkels, is dit misschien het proberen waard?

  38. Wendy

    Dag Evelien,

    Super dat je helemaal voor je droom gaat! Ik dacht even aan wikipedia, dat is ook gratis, en af en toe verschijnt daar een boodschap “hou deze site gratis, als iedereen 1€ of meer stort kunnen wij ermee doorgaan”. En zoals velen hierboven ook schrijven, als je een workshop geeft, zorg dan dat je er voldoende voor vraagt. Jij bent dat waard, jou tijd is geld waard, ookal is jou ziel misschien niet zo gehecht aan geld, je hebt het wel nodig in deze wereld…
    Misschien kan dit jou inspireren?
    Of changeyourworld.nl/ of ingerock.be/
    Allemaal mensen die hun droom volgen en daarvan leven!
    Success, jij kan dat ook!
    Wendy

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Wendy: Bedankt voor de links maar deze personen vragen geld voor hun adviezen, dus dit kost mij geld (ipv opbrengsten) en geen zekerheid of ik dit er wel weer terug verdien. Een indirecte tip misschien voor mij dat ik dus niet meer mijn adviezen gratis moet weggeven?

  39. Mirjam

    Kun je niet een duidelijke banner op je website plaatsen waarin je mensen vraagt om donateur te worden. Zoals je lid kunt zijn van natuurmonumenten ofzo, zodat mensen gewoon standaard maandelijks een paar euro automatisch overmaken. Ik zou graag lid worden van greenevelien, zonder dat ik daar iets speciaals voor terug krijg, behalve natuurlijk de inspiratie die ik uit de blogs haal. Wat mij heel veel waard is. En je hebt groot gelijk dat er een loon tegenover moet staan. Een green evelien kookboek zou ik ook direct kopen! Succes!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Mirjam: Ondertussen heb ik links duidelijker met een button vermeld dat je mag doneren, binnenkort komt daar een paypal-visa-ideal-bancontact optie, maar daarvoor met je een ondernemingsnummer hebben (voor de Nederlanders dit betekent in België ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel). Dus daar wordt aan gewerkt!
      Maar donaties door middel van overschrijving zijn nu ook al van harte welkom.

  40. Steffi

    Hallo,

    Ik ontdenk sinds kort jouw website, maar dacht toch mee te helpen met het brainstormen.

    Twee ideeën die misschien bij jullie kunnen passen of misschien niet…

    Een eerste idee is een kinderopvang bij jullie thuis. Een nieuwe generatie die nog de wereld moet ontdekken en die alles absorbeert. Gewoontes zullen blijven hangen bij hen en thuis blijven kan helpen voor de testen die jullie willen uitvoeren.

    Een tweede idee is consulting, particulieren hebben waarschijnlijk niet altijd de middelen, maar ik dacht eerderen aan gemeentes of grote bedrijven. Een bezoek, een uivoeringsplan en een financiële compensatie.

    Hopelijk hebben jullie met dit op zijn minst ideeën die jullie vooruithelpen in het réaliseren van een droom.

    Steffi

  41. T

    wat jammer dat je vraag tot sponsoring niet duidelijk aanwezig is op je site. Ik heb er echt naar moeten zoeken. En toen kwam ik er achter dat het ook nog eens lastig is om wat over te maken internationaal. Ik mis een paypal of visa optie. Ik denk dat veel mensen bereid zijn tot een bijdrage indien die vraag duidelijk aanwezig is en de manieren waarop makkelijk zijn.

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @T: Ondertussen heb ik links duidelijker met een button vermeld dat je mag doneren, binnenkort komt daar een paypal-visa-ideal-bancontact optie, maar daarvoor met je een ondernemingsnummer hebben (voor de Nederlanders dit betekent in België ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel). Dus daar wordt aan gewerkt!
      Maar donaties door middel van overschrijving zijn nu ook al van harte welkom.

  42. Liesbeth Verelst

    Hey Evelien,
    Ik zou zeker voor dat boek gaan of meerdere boeken (jaarlijks).
    Tante Kaat en Jeroen Meus doen dan toch ook? En jij hebt zoveel informatie! Ik betrap me erop dat ik regelmatig kom kijken op je website om te checken wat de verhoudingen waren van was en afwasmiddel of nieuwe weetjes. Bladeren in een boek zou dus geen overbodige luxe zijn! Als ik het zie liggen in de boekenhandel koop ik het direct! Ondertussen maak ik al maanden afwas en was middel, heb ik een hoop elektrische toestellen weg gedaan ,koop ik vele minder kleren, ben ik zuiniger met water en de verwarming en heb ik net een hooimadam en wonderpan besteld. Ik eet veel meer seizoensgebonden groenten en fruit uit eigen land en ben vegetariër geworden. Ook vriendinnen van me zijn echt geïnspireerd! Je kan echt alle kanten op: groen wonen en verbouwen, groen koken met gerechtjes, natuurlijk ouderschap en ga zo maar verder!

  43. Liesbeth Verelst

    Ik lees hier net dat je heel veel mails krijgt. Deze vragen per onderwerp kan je dan bv bundelen in een nieuw boek. Lezingen geven wordt dan je job dus, daar zou ik geld voor vragen. Misschien kan je ook schrijven in tijdschriften over je groene leven (column)of zo?

  44. Lizzy

    Hi Evelien, ik las net dit over windmolens (wist ik niet).
    Misschien kan je daar ook rekening mee houden bij je research? Merci , want vind het ook zelf reuze interessant om eigenlijk te weten te komen welke energiebron nu het minste vervuilend is.

  45. Rebecca

    Over je zelfgemaakte tandpasta is het nog wel de vraag of dat goed is voor je gebit:
    Professor Roeters van de ACTA, Academisch Centrum voor Tandheelkunde Amsterdam: Volgens hem heeft de stof natriumbicarbonaat geen blekende, maar een reinigende werking. Het uiteindelijke bleekeffect is volgens hem dan ook nihil. Bovendien zorgt langdurig gebruik van natriumbicarbonaat ervoor dat het glazuur aangetast kan worden.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.



Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.