Inspireren

inspire
Met mijn blog wil ik graag mensen inspireren dat groen leven leuk en uitdagend kan zijn, dat het geen comfort verlies of versobering is, maar juist een verrijking!
Ik schrijf mijn blog vanuit mijn ervaringen en interesses.

Tegenwoordig bereik ik een steeds groter publiek en het geeft me een positief gevoel dat zo veel mensen op zoek zijn naar bewustwording omtrent groener leven en ik ben trots dat ik hen daarin mag inspireren.
Ik ontvang daardoor steeds meer mailtjes met tips, complimentjes en ook vragen. Het beantwoorden van deze honderden mails per week kost mij echter steeds meer tijd en daarom deze blog.

question1Lees, zoek en vind
Veel mails die ik ontvang gaan over vragen die al beantwoord staan op mijn blog of website.
Lees daarom eerst de (meerdere) blog(s) die al over deze onderwerpen geschreven staan en vooral ook de onderstaande reacties mét bijbehorende antwoorden. Want veel vragen zijn al eens door anderen gesteld en ook beantwoord.
Dit geldt met name voor de dagelijkse mails die ik krijg met vragen over de geen-shampoo-methode en zelf tandpasta maken.

En als je niet gelijk vindt wat je zoekt, gebruik dan eerst de zoekfunctie onderaan de website, in plaats van gelijk een mailtje te sturen.

Experimenteer
Ik schrijf mijn blogs vanuit mijn persoonlijke ondervindingen en hoe ik het heb aangepakt. Sommige mensen willen graag een persoonlijk advies op maat of een bepaalde methode dan ook voor hen geldt. Bijvoorbeeld of je ook zonder shampoo kan met droog haar, krulhaar, geverfd haar, in de puberteit, etc. En hoe vaak ze dan hun haar moeten wassen en hoe lang het duurt voordat ze zonder shampoo kunnen.
Of mijn tandpasta recept ook geldt voor gevoelige tanden, tandsteen. Of je ook zonder verzorgingsproducten kan met een gevoelige huid, droge benen of al heel je leven dag/bodycrème gebruikt.
passen
Ik ben geen persoonlijke adviseur, ik vertel enkel hoe ik het doe of heb gedaan. En ik heb het zelf ook allemaal gewoon maar geprobeerd en gekeken hoe het voor mij werkte.
Mijn methode is dus geen kant-en-klare handleiding maar slechts een inspiratiebron en mogelijkheid hoe het ook kan.
Dus experimenteer zelf en bepaal welke methode voor jou het beste werkt.

Tante Kaat weet raad
vraagDaarnaast ontvang ik ook steeds meer mails met zeer persoonlijke vragen. Ik ben echter geen arts, dermatoloog, tandarts, voedingsdeskundige, ouderschap-expert of een “Tante Kaat weet raad” die antwoord geeft op alle huishoudelijke vragen.
Dergelijke vragen kunnen beter gesteld worden aan de juiste personen, door zelf even te “googlen” of je vraag te stellen op een gerelateerd internetforum.

Vrijwillig
vrijwilligMijn blog en website schrijf ik geheel op vrijwillige basis, omdat ik dat leuk vind. Maar er steekt wel ontzettend veel tijd in. En naast het schrijven over onze eco-lifestyle heb ik natuurlijk ook nog onze eco-lifestyle in de praktijk, mijn gezin en mijn baan.

Door de vele mails die ik tegenwoordig ontvang, heb ik helaas weinig tijd meer om zelf nog zaken uit te zoeken om ons eigen leven verder te vergroenen. Terwijl ik nog genoeg ideeën en projecten in mijn hoofd heb die ik wil realiseren!

inspiration1Daarom schrijf ik dus deze blog om het aantal mails met vragen die in bovenstaande categoriën vallen hopelijk een beetje te kunnen reduceren. Zodat ik weer meer tijd krijg voor het uitzoeken van groene projecten waar ik natuurlijk op mijn blog over zal schrijven. En waarmee ik jullie hopelijk verder kan mee inspireren!

Vind je mijn website en tips interessant? Dan wil ik je vragen ook eens hier te klikken.


Update januari 2015:
Er zijn helaas nog steeds lezers die de boodschap van deze blog niet begrijpen.
Daarom nogmaals:

Ik krijg zoveel mails en reacties over shampoo, tandpasta en wasmiddel dat ik daardoor niet meer toekom om over andere onderwerpen te schrijven.
Daarom als je hierover vragen hebt, wil ik je aanraden de reacties onder de betreffende blogs te lezen, want veel vragen zijn al eens door anderen gesteld en ook beantwoord. Je leest daar dus tal van adviezen en tips!
En als je graag een persoonlijk eco-advies wilt, vind je hier meer info.


Vragen in reacties onder deze blog (of een andere blog) over deze onderwerpen worden dus NIET meer beantwoord. Enkel tijdens een persoonlijk eco-advies!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


20 thoughts on “Inspireren

 1. Lieneke

  Dank je wel Evelien voor je niet aflatende inzet, en je leerzame stukjes.
  Je enthousiasme is geloof ik nog wel eens overweldigend voor sommige lezers. Maar laat je niet weerhouden alstublieft, hoe meer mensen weten hoe ze voor een beter milieu kunnen zorgen hoe beter. Ik bezoek je website met regelmaat en plezier.

  Dank je wel
  Lieneke

 2. margriet

  Hallo evelien
  ik gebruik ook al een poosje de zelfgemaakte vloeibare zeep voor de was maar de was wordt toch wat grauw werk niet met soda omdat ik alleen maar gekleurde was heb heb je een tip voor mij? Verder ben ik ook al een poosje bezig met haren wassen zonder shampo wel met een beetje bakingsoda in de shampo (water) fles geweldig en hoef nu maar 1x per week mijn haren te wassen
  groetjes margriet uit malden nederland

 3. Marianne

  Hallo Evelien,

  Grenzen stellen is ook heel groen! Dat vergeten we vaak, maar het is echt noodzakelijk om goed te kunnen blijven functioneren.

  Liefs,

  Marianne

 4. ver-greetmenietje

  Oei, en ik dacht je juist een vraag te stellen 😉
  Ik vind het niet direct via de zoekfunctie…en denk nu maar niet dat we veel drinken hier in het gezin…maar mijn man krijgt regelmatig van die aarden kruikjes met jenever…Meestal rond de feestdagen als de zangertjes komen of driekoningen krijgen de meegekomen ouders een borreltje….maar….wat doen we met die lege kruikjes? Tis geen glas…dus niet naar de glasbol maar waar dan wel?
  Sorry voor de vraag maar ik kan wachten op een antwoord dus geen probleem…
  Heel veel liefs en bedankt voor je blog! ik kom regelmatig bijlezen.

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @ver-greetmenietje: Aardewerk hoort gewoon bij het rest-afval, net zoals de aardewerken bordjes en schaaltjes die ons dochtertje in het begin wel eens per ongeluk kapot liet vallen.

 5. Aafke

  Ik vind je blog hartstikke leuk en inspirerend ( heb m’n bezem al uit de kast gehaald).
  Hoop dat je er vooral mee door wilt gaan en er veel lol in blijft houden!

  hartelijke groet
  Aafke

 6. Inte

  ’t wordt stilaan tijd voor een green evelien forum. Zodat wij, green evelien lezers, elkaar met raad en daad kunnen helpen.

 7. Helena

  Haha, moet ik al weer lachen om je stukje. Vooral op de vragen die erna volgen……
  Dat forum is wel een leuk idee. Lijkt me alleen wel veel werk om op te zetten. Is er niet al zoiets? (goed hè, dat ik nu ook een vraag aan je stel 😉 ). Zal eens gaan rondkijken op het net. Als ik iets vind zal ik het hier linken. Helena

 8. margriet

  misschien is het leuk om die aarden flesjes op te pimpen en olie met een lontje in te doen of gewoon spuiten in 1 kleur en op de tafel zetten

 9. Lotje

  @ver-greetmenietje, kan je van de kruikjes ook een insectenhotel maken? Wat bladeren en takjes erin en horizontaal stapelen, nuttig, leuk en decoratief voor in de tuin.

 10. Christel

  Hallo Evelien.

  Ik wil graag reageren op je blog ‘shampoo-vrij’ maar ik kan geen reactieformulier vinden. Daarom doe ik het even hier.

  Ik ben nu zo’n 3 weken gestopt met shampoo. Hiervoor waste ik het met bio shampoo, maar daar werd mn haar niet altijd goed schoon van. Ik waste het eens per 3 dagen. Mijn haar wordt snel vet en ik heb een eczeemachtige hoofdhuid. Genoeg redenen om te proberen of het zonder shampoo beter wordt.
  Ik was mijn haar nu eens in 6 a 7 dagen met baksoda (1 eetlepel per 250ml) en tussendoor was ik m’n haar een keer met warm water.

  PLUSPUNT: ik heb nauwelijks jeuk meer op mn hoofdhuid en geen korstjes meer (hoera!)
  MINPUNT: mijn haar wordt van het baksoda ook niet goed schoon.

  Ik lees in je reacties (ik heb ze volgens mij allemaal gelezen, op de verschillende pagina’s) dat je aanraadt om dan meer baksoda te gebruiken. Maar wordt dat niet teveel? Ik heb het een keer met twee eetlepels baksoda per 250ml water gewassen en toen werd het ook niet helemaal schoon.
  De eerste dagen kan ik het dan nog los dragen, maar de onderste laag die niet zichtbaar is blijft vet. De rest van de week kan ik het alleen vast dragen. Ik weet dat er een transitieperiode is, maar het hoort toch wel schoon te worden van baksoda? Wat raad je mij aan? Ik wil niet opgeven!

  Groetjes!

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Christel: Ik denk dat je bovenstaande blog nog niet helemaal goed gelezen hebt….
   En hier kan je lezen hoe je een persoonlijk eco-advies kunt aanvragen.

 11. Amber

  Hallo Evelien
  Ik vroeg mijn man bij de drogist sodium bicarbonaat te halen komt hij terug met Natr Bicarbon tabletten!Dit is toch niet hetzelfde of is het wel hetzelfde en kan ik de pillen in poedervorm stampen?

 12. Stijn

  Heb mijn haar eens met poo gewassen en is niet gelukt
  Weet niet wat ik fout doe, eetlepel natriumbicarbonaat, 240 ml koud water
  haren nat maken, poo der op goed uitspoelen maar helaas geen goed resultaat!!

 13. Stijn

  Zal ik doen Green Evelien!!
  Maar morgen wel effe mijn haar wassen met bier en een heel klein beetje shampoo! Bier is ook een goeie om een bad te nemen en neen ook dan ruik je niet slecht, je ruikt naar versgebakken brood!! Blond bier gebruiken..

 14. Robin

  Hoi, ik heb een vraagje over het wassen van je haar met zuiveringszout;
  Kan je dat ook doen gewoon met gewoone zout of kan het alleen met zuiveringszout?
  Mvg robin

Reacties zijn gesloten.