Nu ook column-schrijfster!

Geweldig, sinds begin dit jaar schrijf ik columns voor Down to Earth, het magazine van Milieudefensie!
Ondertussen zijn er al twee artikels van mij gepubliceerd en een derde is onderweg.

dte1_nieuw
4Media_column_dte2

Dus nu allemaal lid worden van Milieudefensie!

Niet enkel om mijn columns te lezen, maar ook omdat Down to Earth een echt goed magazine is.
Het gaat over milieu, mensen en meningen, zoals ze zelf mooi omschrijven.
Het gaat veel verder dan enkel de acties van eigen organisatie in de kijker te zetten, zoals bij de meeste ledenmagazines van milieu-organisaties het geval is. Dit komt omdat het een onafhankelijk redactiestatuut heeft.
Het is daardoor een breed milieu-magazine met ruimte voor informatie en opinie en geeft je zo stof tot nadenken!
dte

Plus steun je door lid te worden natuurlijk tevens de organisatie!
Je kan je trouwens ook gratis inschrijven op hun nieuwsbrief.

Eerder al ambassadeur van Milieudefensie

Het leuke is dat ik in 2006 mee heb gedaan aan de actie “Stop Fout Vlees” van Milieudefensie, ik was toen zelfs ambassadeur.
We gingen naar allerlei evenementen om mensen hun handtekeningen te vragen. Want met genoeg handtekeningen konden we een burgerinitiatief indienen.

WouterBos.

Hier zie je mij rechts bij de ondertekening van het burgerinitiatief door Wouter Bos.

Het hoogtepunt was dat wij als actievoerders op de Dam in Amsterdam in een nagebouwde varkensflat uit de bio-industrie zaten. Om zo het lot van varkens en kippen te symboliseren in de vraag naar “kiloknallers” en ander fout vlees.
We behaalden ruimschoots het aantal nodige handtekeningen en zo werd “Stop Fout Vlees” het eerste behandelde burgerinitiatief in de Tweede Kamer!


Deze video is enkel beschikbaar voor donateurs.

Eerste interview

Ook mijn eerste interview met een échte fotograaf die langs kwam, was van Milieudefensie!

Milieudefensie en ik hebben dus al een lange positieve relatie. Ik hoop dat we dit zo voort kunnen zetten. Want ik vind het super om mensen ook via andere kanalen te mogen inspireren!
4Media_recensies_dte

Columns op mijn website

Alle toekomstige columns zullen ook op mijn Donateursplein gepubliceerd worden.

Lees ook:
Actie
Burgerlijke ongehoorzaamheid
Individuele en maatschappelijke betrokkenheid – praktijk
Gek is zo gek nog niet


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


8 thoughts on “Nu ook column-schrijfster!

 1. PlasticMinimalist

  Wat leuk dat je een nieuw kanaal hebt gevonden om je eco-lifestyle te delen! Het magazine ziet er interessant uit. Is het ook mogelijk om het tijdschrift digitaal te lezen?

 2. Marjolein

  Gefeliciteerd! Op hun Facebook plaatsen ze ook veel nuttige en actuele informatie (hoewel niet jouw column geloof ik).

  En ook waar wat je zegt in je eerste interview-met-fotograaf :).
  Lichtgroene info is (tegenwoordig) makkelijk te vinden. Jouw site helpt mensen juist dat stapje verder, door als voorbeeld en kennisbank te fungeren! En al met al een beeld/gevoel op te roepen “dat het kan”. Want soms zijn er wel kleine hindernisjes of drempels of gewoontes om te doorbreken in de mintkleurige of helemaal niet groene medemens (incluis mijzelve) voor we de grazige, sappige, donkergroene weides durven betreden.
  Dus niet lichter groen worden wat mij betreft ;).

 3. Sanne

  Wat goed dat je nu voor dit magazine schrijft! Ik vind jouw verhalen altijd erg inspirerend en hoewel ik mezelf bij lange na niet groen durf te noemen, leer ik wel veel van je en kom ik stap voor stap steeds verder.
  Ik zou graag willen reageren op jouw artikel over de koelkast. Het lijkt me fantastisch, maar volgens mij bijna onmogelijk. Wij gebruiken thuis wel enige dierlijke producten, wel met mate, we voelen ons daar beter bij. Nu lijkt het mij nagenoeg onmogelijk om dan zonder koelkast te kunnen. Een geopend pak melk of vleeswaren raakt bijvoorbeeld erg snel bedorven buiten de koelkast. En ook andere geopende pakken of potten (uiteraard zorgvuldig uitgezocht zonder onnodige ingrediënten) moeten toch echt koel bewaard worden. Ook bewaar ik restjes bereide maaltijden graag max 3 dagen in de koelkast zodat ik in grote hoeveelheden kan koken en het later nog eens kan eten. Dit bespaart mij tijd en geld. Bovendien heb ik geen kelder en de vrijstaande garage staat 15-20 meter van mijn aanrechtblad af, dat is niet erg handig. Ik ben wel van mening dat die supergrote koelkasten van tegenwoordig absoluut niet nodig zijn, een kleintje kan prima. Maar is dat niet inherent aan de consumptiemaatschappij die ons opgelegd wordt? (en velen lekker in meegaan zonder het te beseffen)

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Sanne: Bedankt voor je compliment!

   Zelf hou ik niet zo van restjes eten, wil graag iedere dag vers eten. Ook omdat eten een basisbehoefte is en mijn mening is dat we daar tijd voor moeten maken. Ik heb in mijn kast een lijst hangen met de hoeveelheden die ik moet koken voor ons vijfjes (rijst, quinoa, gierst, linzen, bonen, kikkererwten, etc), zodat we geen restjes hebben.

   Wat betreft dierlijke producten, je zou ook kunnen doen dat als je een pak melk open maakt (of iets anders) voor een bepaald gerecht of maaltijd, dat je het dan snel opmaakt. En dat je dus enkel dierlijke ingrediënten gebruikt als het nodig voor een gerecht/maaltijd en dat het dan in één keer opmaakt ipv dagelijks een klein beetje te gebruiken.
   Of je kunt kleinere verpakkingen kopen (maar dan heb je weer meer afval, wat ook weer niet eco is).

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.