Ik zie het licht

Dat kon echt niet meer, ik schaamde me diep, een website hebben over energie besparen en dan nog halogeenlampen in gebruik hebben!
Daarom hebben we nu de vijf halogeenlampen in de keuken vervangen door ledlampen. De halogeenlampen verbruikten samen 100 watt, de vijf ledlampen slechts 7 watt. Op de studeerkamer is de halogeen bureaulamp ook ingeruild voor een ledlamp. Zo hoop ik ons elektriciteitsverbruik nog verder te verminderen, wat een voornemens voor 2012 was.

Dus ik kon niet wachten om de meterstanden van deze maand op te nemen. Ja, ik kijk altijd vol spanning uit naar de eerste van de maand omdat ik dan weer kan vergelijken of we de afgelopen maand zuiniger zijn geweest dan de vorige maand.
Nu heb ik de stand voor april al opgenomen ook al is het nog geen 1 mei, maar dit artikel was een goede reden om mijn nieuwsgierigheid in te lossen.
Yes, ons elektriciteitsverbruik is deze maand veel minder. Dus ik zie het licht: ledlampen!

We hebben nu in huis nergens gloei- of halogeenlampen meer, enkel nog maar spaar- en ledlampen. En voor iedere spaarlamp die vervangen moet worden, zal er voortaan een ledlamp in de plaats komen.
Heb jij ook al ledlampen in huis?


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


7 thoughts on “Ik zie het licht

 1. Miss Healthy

  Ik heb n huisgenoten die de verwarming ’s nachts aan laat staan op 20, nog gloeilampen heeft branden op een onlogische plek (en natuurlijk niet uit doen wanneer ze naar bed gaat) en ik doe mijn best om alles uit te doen. Dus ik zelf ben zo zuinig mogelijk, maar zij is het tegenovergestelde 😉

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Miss Healthy: Goed dat je zo bewust bezig bent en laat je niet ontmoedigen door je huisgenoot. Wees gewoon zelf het goede voorbeeld, meer kan je niet doen.

  2. luua

   wat betreft spaarlampen, volgens mij zijn die een ramp voor het milieu (kwik; weinig mensen weten trouwens dat die bij het Klein Gevaarlijk Afval horen) en voor de mens zelf met die hoge elektromagnetische straling en vind het ook een heel ongezellig licht. geef mij maar de ouderwetse gloeilampen, weinig straling, goedkoop en gezellig licht. ik doe ook de lichten uit als ik de kamer verlaat, dat is een gewoonte, spaarlampen moet je laten branden dus wat is het verschil?
   wat led-lampen betreft daar weet ik niet van of die een hoge elektromagnetisch straling hebben?

 2. Doortje

  Ondertussen ben ik hier ook een kijkje gaan nemen. Wat een mooie informatieve site is dit! Veel interessante info. Ik zet je ook op mijn lijst met links.

 3. maaike

  Ik had halogeenlampen boven de eettafel vervangen door ledlampen. Misschien was het de verkeerde sterkte want de lichtopbrengst was beduidend minder. Dat werkt niet als ik er zit te naaien om kapotte kleding te repareren. Maar het ergste was de soort licht: een kopje koffie met melk kleurde groenig! Misschien bestaat er andere kwaliteit led licht, maar voorlopig gebruik ik het alleen op de overloop, in de kast en in de schuur, m.a.w. op plekken waar het niet gezellig hoeft te zijn…

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Maaike: Er is nog veel kwaliteitsverschil in ledlampen. Wij hadden een paar jaar geleden ledlampen van een onbekend merk bij de plaatselijke bouwmarkt gekocht en die gaven ook ongezellig licht en gingen na een paar maanden al kapot. Nu hebben we ledlampen tijdens een aanbieding bij de Aldi gekocht en die doen het prima en geven een warme kleur licht.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.