Ik ga een ander pad bewandelen,
weet alleen nog niet welk pad,
zin in!

Deze keer een persoonlijke blog en het heeft me wel moeite gekost om me zo open te stellen.

Maar vooral ook om dingen los te laten, terwijl ik nog geen ander plan heb.

Om afscheid te nemen van hetgene wat me jarenlang vreugde, voldoening en erkenning heeft gegeven, maar wat nu niet meer bij me past.

En tegelijkertijd heb ik ook zin in om een nieuw avontuur tegemoet te gaan!

Lees verder →
(deze blog is enkel beschikbaar voor donateurs)

Ik merk dat sommige lezers nu denken dat ik stop met GreenEvelien, wees gerust, ik zal blijven bloggen 😀
Maar ik ga een andere koers varen, hoe ik dat vorm ga geven, dat weet ik dus nog niet.
Zin in deze nieuwe uitdaging!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


22 thoughts on “Ik ga een ander pad bewandelen,
weet alleen nog niet welk pad,
zin in!

   1. GreenEvelien Bericht auteur

    @Didi: Mijn website en blog, vol praktische eco-tips, zijn voor iedereen gratis toegankelijk.
    Maar dit artikel is voor donateurs, omdat het dus een zeer persoonlijk verhaal is en ik dat graag enkel deel met lezers die al mijn werk en het delen van mijn kennis ook financieel waarderen.

 1. Ikkelijk

  Beste Evelien, ik volg je nog niet zo lang en kreeg dit bericht in de mail. Als ik het probeer te openen blijkt het alleen voor donateurs te zijn. ( wist niet eens dat je donateurs had🤭) Wellicht is het handiger het bericht alleen naar je donateurs te sturen? Desondanks succes met de nieuwe fase!

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Ikkelijk: Ik wil er wel graag al mijn lezers op attenderen, want afgelopen maanden heb ik vaak de vraag gekregen waarom ik ga stoppen met de Eco-weekenden en webinars Off-Grid en niet enkel van donateurs.
   Voila, nu weet je dus dat je donateur kunt worden van onze vereniging om zo de website & blogs, vol eco-tips die gratis toegankelijk zijn, voort te kunnen zetten.
   Merci voor je succes-wensen!

 2. Marita

  Hoi Evelien,
  Helemaal eens dat je een nieuw pad gaat bewandelen. Ik vroeg me al af hoe je dit allemaal vol kon houden. Ik wens je een mooi, donkergroen pad toe, voor jezelf en je gezin.
  Ik blijf af en toe kijken of er een stukje van je pad langs komt en blijf je volgen.
  Maar nu eerst voor jezelf en je gezin zorgen, dan pas kun je iets betekenen voor anderen die hier dan ook open voor moeten staan.
  Ik wens je alle goeds toe en een heel mooi nieuw pad.
  Groetjes, Marita

 3. Marijke

  Jouw leefstijl daagt mij uit om geen genoegen te nemen met wat ik direct om mij heen zie.
  Ik ben blij dat je inspiratieverhalen blijven staan.
  En soms is het goed om een deur dicht te doen, al sta je dan even in het donker. zodat je kan zien dat er uit een andere deur al licht kwam omdat deze voor je openstaat.
  Ik wens jullie een mooi pad.
  Liefs Marijke

 4. Jacqueline Raaijmakers

  Jammer dat ik geen donateur ben, maar ik wens je al het goede op je nieuwe pad.
  Hopelijk ga ik dat dan nog wel een keer lezen.
  Succes! Jacqueline

 5. Sigrid

  Hoi Evelien,
  Ik wens je een boeiende zoektocht en mooi nieuw pad toe. Ik ben benieuwd en hoop binnenkort te lezen welke richting je uitgaat.
  Warme groeten,
  Sigrid

 6. Nathalie Versluis

  Lieve Eef,
  Als je het pad van je hart volgt komt het altijd goed. Soms lukt dat niet altijd maar de juiste weg leid je ernaar toe. Grote bewondering voor wat ik zie en lees. We hebben nu nog geen date gehad en ook hier is veel gebeurt en gaande maar ik ben ervan overtuigd dat die paden nog wel een keer kruisen. Succes met jou nieuwe weg vinden en alle liefs… ik blijf je volgen!
  Gr Naat

 7. Kayleigh

  Lieve Evelien,

  Ik lees je blog al jaren vol bewondering. Andere groene blogs die ik tegen kom zijn natuurlijk ook mooi, maar ik heb er nog geen gevonden die zo donkergroen en écht is als die van jou. Jouw kritische blik, passie, lef en daadkracht zijn echt uniek en heel krachtig. Het heeft mij geïnspireerd om (in de ogen van mijn omgeving) vrij ver te gaan in mijn ecologische levensstijl. Jouw belangrijke werk staat nu als een huis en kan hopelijk nog vele anderen inspireren. Dat je nu een hoofdstuk afsluit is heel begrijpelijk. Ikzelf, weliswaar in een totaal andere sector, loop er ook tegenaan dat ik me geforceerd voel om mee te doen met kapitalistische strategieën en het gebruik van social media. Dus ik herken wel wat je zegt. Een jaar geleden heb ik ook mijn toenmalige werk opgezegd zonder een nieuw plan klaar te hebben. Dat onbekende is soms enorm spannend, maar nu een jaar later beginnen mijn nieuwe werkzaamheden steeds meer vorm te krijgen op een manier dat echt bij me past. Dat ik dit voor mezelf heb gedaan voelt gewoon heel goed. En dat gun ik jou ook!

  Bedankt voor het mooie werk wat je gedaan hebt, en heel veel succes en plezier met het bewandelen van een nieuw pad! Fijne avonturen gewenst 🙂

  Groetjes,
  Kayleigh

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @Kayleigh: Dank voor je uitgebreide reactie en een superdikke merci voor je prachtige compliment: “donkergroen en écht”!
   Wow, je vat precies samen wat ik wil zijn en uitstralen.
   En ik zal jullie uiteraard op de hoogte houden van mijn avonturen 😉

 8. Breda Lieve

  Hallo Evelien,

  Vele jaren heb jij mij en mijn omgeving geïnspireerd.
  Je hebt voor velen fundamenten gelegd naar een ecologischer leven en dit op een speelse, gedurfde en kritische manier !
  Bedankt daarvoor en alle succes met wat je ook onderneemt. Moedig om een nieuw pad te durven bewandelen.

  Lieve

 9. Merel

  Heel veel respect voor je beslissing! Ik ben dankbaar dat ik nog bij een eco-weekend aanwezig ben geweest, misschien zelfs wel de laatste van afgelopen tijd. Leuk om een beeld te krijgen van diegene achter het blog, blijkt een heel tof mens te zijn, gun je alle geluk! 🙂

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.