Economische vluchtelingen

Wij zijn economische vluchtelingen, maar dan van de omgekeerde soort. We zoeken rust en ruimte en dat is enkel te vinden in economisch minder welgestelde gebieden.

We zijn eerst van Nederland naar het noorden van België verhuisd, waar de lonen aanzienlijk lager liggen. Daar vonden we voor een paar jaar een groene omgeving om in te wonen. Maar op zoek naar meer ruimte en rust, zijn we nu dus verhuisd naar de Ardennen. Wallonië staat echter bekend om zijn hoog werkloosheidscijfer.

Nu las ik onlangs in de krant dat de economie in Wallonië gaat aantrekken. Betekent dit dat we over een paar jaar weer moeten gaan vluchten, omdat het hier dan ook weer te welvarend en daarmee dus ook te druk wordt? Waar zal ons volgende woonst dan liggen? Suggesties zijn welkom!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


4 thoughts on “Economische vluchtelingen

 1. marijke

  Dag Evelien,

  Wel ik ken dit probeel zeer goed, wij hebben nog geen eigen huisje, maar denken al wel na waar we het liefst een huisje zouden kopen en hebben we een beetje hetzelfde probleem als jij, waar is nu de beste plek, waar het de komende 20 jaar niet te hard gaat veranderen of ‘beter’ worden of dichter bewoond worden.

  Waar we een goedkoop huisje kunnen kopen zodat we niet een zware lening moeten betalen.

  Door jou blog te lezen vond ik het gewoon een geweldig idee dat jullie in de ardennen gaan wonen zijn. Maar zoals je zegt, wat als het daar binnekort daar ook moet vluchten 😉

  Mijn echtgenoot is afkomstig van Polen, tegen de Russische grens, daar is heel veel natuur, daar leven de mensen echt nog bijna als hier 50 jaar geleden en de bevolkingsdichtheid in Polen is niet zoals in Belgie.

  Mijn mama verhuis in januari naar Zuid Frankrijk, omdat ze het hier ook te druk en te weinig natuur vind. Ik vind men familie achterlaten heel erg moeilijk, maar onze twijfels zitten dus tussen Zuid Frankrijk, Belgie of Polen.

  Fijn weekend!
  Groetjes, Marijke

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @marijke: Tof dat jullie ook overwegen om te “vluchten”. Wij overwegen momenteel de Pyreneeën. Het is daar prachtig, warmer klimaat en we spreken ondertussen al aardig Frans.
   Ik ben benieuwd wat jullie keuze gaat worden, houd je me op de hoogte?

 2. Martine

  wij zijn eind 2008 gevlucht naar Zuid-Frankrijk. Een erg arme streek (noorden Aveyron)dat nog steeds ontvolkt door de geringe infrastructuur. Ik noem ons maatschappelijke vluchtelingen. We trekken het niet meer in druk gebied, het maakt ons ziek en nog niet zozeer fysiek, maar meer tussen de oren.
  Sinds onze ‘move’ zijn we gezond(er) en gelukkig!

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.