Energieke inspiratie


Vorige week is er geen blog verschenen omdat ik toen een rondleiding heb gegeven. En die is goed en vooral ook gezellig verlopen!
De rondleiding was volzet met 5 volwassenen. Want ik wil het graag persoonlijk en kleinschalig houden. Er was ook een kindje bij, zij kon lekker met onze kindjes spelen.
We hadden trouwens prachtig weer, we hebben de hele middag heerlijk in de tuin gezeten.

Overtuigen is verleiden
De deelnemers hadden zich allemaal opgegeven voor de lunch. We hadden daarom courgette-prei-mosterd-soep gemaakt met courgettes uit eigen tuin. Een pasta-salade en een groene salade met sla uit eigen tuin.
Ons zoontje had meegeholpen om ’s ochtends tofu-broodjes te bakken. En we hadden een diversiteit aan vegan broodbeleg gemaakt, zoals tofu-groenten-zonnebloempitten-paté, linzen-appel-spread, scrumbled tofu-”eggs”, cashewnoten-komkommer-spread en zelfgemaakte tahin (sesampasta).
Alles was dus zelfgemaakt en versbereid, uiteraard ook 100% bio en vegan en zoveel mogelijk met groenten uit eigen tuin. Want we kunnen tien argumenten noemen waarom we vegan eten, maar niets werkt zo overtuigend als te verleiden met verrukkelijk eten.
En er werd gevraagd naar de recepten om het thuis zelf ook te kunnen maken, dus ik denk dat we daarin wel geslaagd zijn!

Rondleiding
Na de lunch startte de presentatie over onze eco-lifestyle, lekker onder de parasol. Deze presentatie vertelde hoe wij tot deze eco-lifestyle gekomen zijn, dan de vele praktische tips om energie te besparen op allerlei aspecten en vervolgens welke eco-dromen wij nog hebben.
Er was veel interactie wat het voor iedereen interessant maakte. Voor ieder zaten er veel ideeën bij die ze zelf konden gaan gebruiken.
Ondertussen werd er ook de inwendige mens verzorgd met een banaan-kokos-shake.
Ik dacht dat de presentatie twee uur zou duren, maar door de interesse en interactie duurde het ruim drie uur, zonder dat we dit in de gaten hadden.
Na de presentatie was er bezichtiging van ons huis en tuin, zodat te zien was hoe alle theoretische informatie in de praktijk wordt toegepast.

En daarna zijn we met zijn allen gezellig samen gaan eten bij een brasserie:

Na het eten zijn de mensen weer terug naar huis vertrokken en één vrouw is met haar dochtertje blijven slapen. De volgende dag na het ontbijt zijn zij ook weer met de trein naar huis gegaan.

Het was een supergezellige dag: leuke mensen, prachtig weer, heerlijk eten en ik kreeg vooral veel energie van mensen te inspireren dat energie besparen heel uitdagend kan zijn!

Komende rondleidingen
De eerste inschrijvingen voor de volgende rondleiding op 22 september zijn al binnen!
En de rondleiding op 3 november valt in de herfstvakantie, misschien een tip om te combineren met leuke activiteiten hier in de buurt en er een paar daagjes uit van te maken!

Je kan ook blijven slapen, zowel in onze gastenkamer als met een tent in onze tuin. Voor overnachtingen zijn ook andere data mogelijk.

Nieuw: workshops
Ik bied nu ook workshops aan, zodat je ook met de opgedane info gelijk in de praktijk aan de slag kunt. Je kan daarbij kiezen uit de volgende onderwerpen:
– tandpasta en shampoo
– zeep en afwasmiddel
– notenmelk
– tahin en gomasio
– kaarsen
– papier
Een workshop dient wel vantevoren te worden aangevraagd.

Energie-boost
Wil jij ook weten hoe wij zo weinig elektriciteit en water verbruiken?
Hoe wij leven zonder koelkast?
Benieuwd naar onze zelfgemaakte tandpasta & shampoo?
Onze zonnedouche bewonderen?
Horen hoe we ons afval beperken en ons mini-containerpark zien?
Onze moestuin met vruchtwisselingssysteem bekijken?
Oftewel ben je nieuwsgierig hoe wij onze eco-lifestyle realiseren? En vooral, welke tips we voor jou hebben? Meld je dan nu aan!
En ervaar ook de energieboost van energie besparen. Tot binnenkort!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


3 thoughts on “Energieke inspiratie

  1. Lilith

    Het lijkt me geweldig om nog meer inspiratie op te doen van jou prachtige levensstijl. Jammer dat ik geen tijd kan vrij maken om één van je rondleidingen bij te wonen.

    Ik heb vandaag wel een eerste poging ondernomen om zelf tandpasta (of tandpoeder) te maken, maar ik ben niet helemaal overtuigd dat het geslaagd is. Ik ben nogal onzeker over de hoeveelheden/verhoudingen bak soda en pepermuntolie. Hopelijk valt het een beetje mee.

  2. Lilith

    Ik heb er een beetje een dubbele mening over. Enerzijds voelden mijn tanden echt heel proper aan, maar anderzijds smaakte het afschuwelijk vies. Misschien moet ik er wat meer pepermuntolie in doen. Als ik een oplossing vind voor de smaak ga ik het in elk geval zeker blijven gebruiken.

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van bovenstaande blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten, kijk daarvoor bij Adverteren.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.