Onderweg lekker duurzaam

We hadden hier drie problemen….

Het eerste is als ik ga werken, dan neem ik uiteraard mijn eigen lunch mee. Maar ik eet geen brood, dus geniet ik tussen de middag van een salade. En dan niet enkel salade in de vorm van sla maar met alle mogelijke groenten, heerlijk!
Het probleem is echter dat als ik dat in een broodtrommel deed, ging dat altijd lekken. Ik heb lang gezocht naar een alternatief zonder plastic Γ©n lekdicht.
Die heb ik nu gevonden: een luchtdicht bewaarbakje van roestvrijstaal.
Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, ik heb voor de grootste gekozen, hier past mijn salade goed in.

Bietensalade met appel en gedroogde abrikozen

Ons zoontje had al een no-plastic lunchtrommel om zijn fruit mee naar school te nemen. Maar hij had helaas nog wel een plastic beker. En dat past natuurlijk niet in ons plastic-vrij huishouden. Dus hebben we nu voor hem een lekdichte schoolbeker ook van roestvrijstaal.
De beker heeft een ruime opening waardoor onze beide kindjes er goed uit kunnen drinken.

Fotopose bedacht door Olaf

En het derde probleem is dat als ik ga werken of ergens een dag naar toe ga, mis ik mijn vriend en kindjes en dan krijg ik lekkere trek om dat gemis te compenseren.
Ook mis ik dan mijn rijstwafels met zelfgemaakte tahin.
Maar hoe neem je die mee, de rijstwafels met tahin, bedoel ik dan πŸ˜‰
Ik wil natuurlijk geen plastic zakje of alu-folie gebruiken. Ook kruimelen rijstwafels nogal makkelijk.
Daarvoor heb ik nu de Boc’n Roll. Dit is een super handig meeneemsysteem:

 1. Je kan er boterhammen, broodjes, rijstwafels, fruit, koekjes en veel meer in doen
 2. Als je de Boc’n Roll openvouwt, heb je ter plaatse gelijk een place-mat
 3. Na gebruik neemt de Boc’n Roll geen plaats meer in je tas, ideaal!

Wij zijn hier weer helemaal blij, want weer een stapje dichter naar totale plastic-vrijheid!


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


19 thoughts on “Onderweg lekker duurzaam

 1. Josefine

  dag Evelien,
  ik wil heel graag zo’n boc’nroll kopen! Waar vind je die? Of heb je ze via internet besteld? Ik ben op de website gaan kijken en je kan dat doen, maar als ik ze hier ergens kan kopen, is dat beter.
  Ik gebruik meestal alufolie als ik boterhammen moet meenemen, tegen mijn zin, maar plastic vind ik vies en in een broodzak blijven ze niet smakelijk. Gelukkig is het niet dikwijls nodig, mijn dagen van gaan werken zijn voorbij.
  Het inox bewaarbakje is ook interessant.
  Het beste nog met je blog, ik lees ze heel graag en dank voor alle goede tips!
  Josefine

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @la merlette blanche: Ja, maar dit is veel beter dan iedere dag plastic zakjes of alufolie te gebruiken. En in een papieren zak blijven mijn rijstwafels niet lekker knapperig, dus dan is dit nog de beste optie!

 2. la merlette blanche

  Ja, natuurlijk, daarvan ben ik overtuigd πŸ™‚ Maar je verving de plastic beker van je zoon wel door een roestvrijstalen beker, “voor een plastic-vrij huishouden”, dus vroeg ik me af waaruit die Boc’n Roll dan wel gemaakt was πŸ™‚

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @la merlette blanche: Daarom eindig ik mijn blog dan ook met “weer een stapje dichter naar totale plastic-vrijheid!”, we zijn er dus nog niet helemaal πŸ˜‰

  2. Lieve

   Eventueel zelf een wasdoek maken….
   Simpel:katoentje, overschot van een naaiwerkje, inwrijven met warme bijenwas, even laten i trekken in een oven, eventueel herhalen en laten afkoelen. Perfect om potten af te dekken, boterhammen in te draaien, beleg te bewaren….

 3. ik

  Ik denk dat een Tupperware-bakje minder milieubelastend (qua productie en grondstoffen) is dan een roestvrijstalen bewaarbak. En die Tupperware-bakjes gaan tientallen jaren mee.

  1. GreenEvelien Bericht auteur

   @ik: Maar een Tupperware-bakje is gemaakt van plastic en dat willen we dus niet, omdat dat slecht is voor het milieu. Tupperware recyclet wel hun bakjes, maar daarvoor is altijd wel weer een nieuwe toevoer van hoogwaardig plastic voor nodig.

 4. Evelien

  Als ik een dag weg ga, neem ik mijn brood mee in een blik. Ik koop de blikken bij de kringloop. Mijn brood en rijstwafels blijven vers en knapperig. Voor mij ideaal en voldoet aan, zuinig leven, lekker leven, geen plastic en hergebruiken.

 5. Tom

  Ik neem sindskort ook weer een brooddoos mee, ik heb de Boc’n Roll en luchbots gekocht en ben erg blij mee met de Boc’n Roll!

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.