Warme lunch met thermosbakjes

Het wordt kouder weer, heerlijk om dan een warme en zerowaste maaltijd mee naar school of werk te nemen en dat deze in de lunchpauze ook nog warm is.
Daarom hebben we nu thermosbakjes voor onze kindjes aangeschaft.

100_1054_500

’s Ochtends koken we dan een simpele maaltijd (nou ja “we”, meestal mijn vriend 😉 ), die doet hij in de thermosbakjes en zo hebben ze ’s middags een lekkere, warme, gezonde en voedzame lunch!

Assortiment thermosbakjes
Er is een groot assortiment aan thermosbakjes, in verschillende maten, materialen en kleuren.

Je hebt Voedselcontainers van het merk Lunchbots, deze hebben een inhoud van 236, 355 en 470 ml. Van dit merk zijn ook onze fruitbakjes.

Er is het merk KleanKanteen, deze heeft thermosbakjes van 236 en 473 ml. Van dit merk hebben we ook onze drinkbekers.
kleankanteen

En dan is het merk Goodbyn, die een thermosbakje van 355 ml heeft.

Plus het merk Thermos, bekend van dé thermosflessen, zij hebben foodjars van 450 ml en van 710 ml.

king450 king710

Onze keus
Wij willen zo min mogelijk plastic, dus kozen we de thermosbakjes van KleanKanteen. En we gebben gekozen voor de grote versie van 473 ml, zodat er ook wel een degelijke maaltijd in kan.
kleankanteen1

Afvalvrij naar school
Met de thermosbakjes hebben nu echt alles in huis om onze kindjes afvalvrij naar school te laten gaan.

Een roestvrijstalen drinkbeker van KleanKanteen.
Lekdichte schoolbeker

Roestvrijstalen lunch- of fruitbakje van Lunchbots, handig met twee vakjes, één vakje voor ochtendfruit en één voor middagfruit.
Je hebt ze ook trouwens zonder vakjes en met nog meer vakjes.
DSCN0563_2

Een Boc’nRoll voor als ze maïswafeltjes mee naar school nemen, handig want het dient tegelijkertijd als placemat en neemt na gebruik weinig plek in beslag.
Kan je natuurlijk ook gewoon gebruiken voor boterhammen.
bocnroll

Een roestvrijstalen bakje om een maaltijdsalade in mee te nemen, dat lekdicht is.
afsluitbaar-bakje-rvs

En voor mezelf heb ik ook een thermosfles en een roestvrijstalen drinkfles, zodat ik onderweg naar een lezing in de trein lekker thee en kraanwater kan drinken. Zonder afval en zonder geldverspilling in dure stationskiosken!

thermos m8-rvs-drinkfles-800ml

Zo, de warme lunch heeft lekker gesmaakt!
100_1046_500

Meer producten voor een afval-vrij leven kun je vinden in mijn Webwinkel.

Lees ook:
Onderweg lekker duurzaam
No-plastic lunchtrommel
Ons dagelijks menu
Halve afvalzak in 2015


Vind je deze blog inspirerend?
Steun onze vereniging, word donateur en geniet van de voordelen!


Mijn nieuwe blogs over onze eco-lifestyle in je mailbox?
Schrijf je dan in op de Nieuwsbrief.


Of neem een kijkje in mijn Webwinkel of Boekenwinkel waarmee je onze vereniging ondersteunt zonder dat het jou extra geld kost.


25 thoughts on “Warme lunch met thermosbakjes

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Jean-Paul van Rijswijk: Eerlijk gezegd, ben ik gewoon echt niet goed in recepten bloggen. Daarom verwijs ik daarvoor liever naar mijn Boekenwinkel voor boeken met veel overheerlijke recepten en water-in-de-mond-lopende-foto’s.

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Peter: Wel een beetje, maar op zich is dat niet erg, hoef je niet meer te roeren 😉
      Wil je dat de ingrediënten niet door elkaar geschud worden, kwestie van je bakje goed rechtop in je tas te zetten en zorgen dat het niet kan omvallen.

  1. Sandra

    Mijn man heeft al 3 jaar de grote fles van Thermos mee (grote eter). Hier bevalt het erg goed. Pasta’s, stamppot, rijstschotels, groente met aardappel, etc.

    ’s ochtends om 6 uur gaat het eten er heet in, en om half 1 is het nog heet.

    Een tip om het langer heet te houden, de fles 10 minuten voor het vullen voorverwarmen met heet water.

  2. henny

    De bakjes zijn mooi en handig, maar wij zijn al lang uit de kleine kinderen.
    Maar wat ik werkelijk geweldig vind en iedere keer als ik er foto s van zie, dat zijn jullie schattige, blije stralende kinderen. Ik meen het uit de grond van mijn hart en ze boffen met hun ouders

      1. tine

        hey Evelien,
        enkele jaren geleden kocht ik de bekers – de gewone, niet de warmhoudversie – van klean kanteen (ik heb ook de flessen, die zijn heel goed), en die deden het een hele tijd heel goed (ik deed er mijn fruitsmoothie – een eerder dikke versie – in als tussendoortje). Maar na verloop van tijd zag ik dat er voedsel onder de siliconenring zat, waarna ik die ring er uit haalde, maar dat moest ik nu elke keer doen. Met als gevolg dat die ring na een tijd kapot ging. Heb dit gemeld aan de webwinkel waar ik hem kocht (Kudzu) maar die mevrouw begreep niet echt goed wat het probleem was (nochtans met foto’s en al erbij), ze wou mij een nieuwe siliconenring opsturen, maar daar ben ik dus ook niet veel mee geholpen (tijdelijk misschien wel). Afin de potten staan nu al een tijd ergens opgeborgen tot er misschien toch nog een oplossing komt. Ik vroeg me af of de warmhoudversie ook zelfde constructie heeft aan het deksel als de gewone. De flessen zijn op dat punt veel beter want de dop valt er in, de rubber (een gewone ronde ring) zit aan de buitenkant van de dop en is dus goed en makkelijk te reinigen. Benieuwd naar jouw (lange termijn) ervaring.

        1. GreenEvelien Bericht auteur

          @tine: Ik begrijp wat je bedoelt. Bij de thermosbakjes zit er een gleuf in het deksel waar het potje invalt. Op de onderste foto van mijn blog kun je de binnenkant van het deksel zien. Er zit wel een siliconenring in die gleuf om het dus lekdicht te maken, maar die siliconenring zit helemaal vast, er kan werkelijk niets onder komen. We hebben de thermosbakjes echt al vaak gebruikt, er komen geen etensresten onder de ring en er is geen lekkage.

          1. tine

            tja, misschien zijn de thermos bekers beter gemaakt. In elk geval: bij mij hebben ze een hele tijd goed gewerkt, maar na een tijd dus merkte ik dat er wel voedsel onder die ring terechtkwam. Op een of andere manier moet die ring dus wel wat los gekomen zijn. Hopelijk werken ze bij jullie wel nog heel lang!

  3. Chris De Ceuster

    De thermosbakjes waar jullie voor opteerden, hebben die een schroefdeksel ? Maw : kan je er ook soep in meenemen zonder dat het zou uitlopen ?

    Zelf neem ik steeds een sterilisatiepot met klem mee naar mijn werk. Maar dan zijn de groenten etc natuurlijk wel koud tegen ’s middags. Ik zou er natuurlijk een thermo-jasje voor kunnen naaien of vilten ofzo…

    Maar jullie thermos-bakjes zien er eigenlijk ook heel handig uit. Het geeft gewoon goesting om ze elke ochtend lekker te vullen met een heerlijk gezonde maaltijd. (voor mezelf, en misschien ook voor mijn man)

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Chris De Ceuster: De thermosbakjes bevatten een schroefdop en zijn uiteraard lekdicht. Dus je kan er ook heerlijke soep in meenemen.
      Ik wens je alvast veel warme lunches toe!

  4. carolina

    Hoi Evelien! Bijgaand een tip: persoonlijk vind ik drinken en voedsel uit rvs erg naar smaken. Ik ontdekte na wat onderzoek dat dit genetisch bepaald kan zijn. Mochten meer mensen dit probleem hebben: er zijn sterke (gerecycled) glazen flesjes en bakjes te koop. Die smaken zelf volkomen neutraal, en nemen ook geen smaken of geuren van het voedsel over.Daarmee is mijn probleem (en wellicht ook het probleem van enkele anderen lezers), opgelost.
    Met hartelijke groeten,
    Carolina

  5. Maureen

    Vrienden, collega s, familie…. ze worden gek van al mijn herbruik flesjes en potjes. Heb er zo vaak mee. Zo makkelijk zo smakelijk. In india is dat warmhoud potje al eeuwenoud. dus ik heb er eentje van daar. Keiplezant.
    Blijf het goede voorbeeld geven. Sibds ik uw website heb ontdekt voel ik me minder alleen met mijn gekke groene ideeen….

  6. Christel

    Vraagje: ik vind het echt fantastisch om inderdaad zo mijn eten mee te nemen. Maar wij staan op om 5u om tegen 5u30 of 5u45 te vertrekken naar het werk en komen pas thuis rond 20u. Ik omdat ik met het openbaar vervoer naar het werk ga en mijn mijn die dichterbij werkt tot 19u30 moet werken. Jaja hij werkt minstens 13u per dag en is niet zelfstandig. En dit 5 a 6 dagen per week . Maar hierdoor ben ik steeds bezig en niets maar dan ook niets vrije tijd heb om te ontspannen. Want alles moet gemaakt worden en dan nog zelf tandpasta maken, wasmiddel maken Enzo verder… Hoe doen jullie dat, ik geraak gewoon uitgeput ?

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Christel: Dat is dus een keuze, wij doen alles zelf en besparen zo enorm veel geld waardoor wij minder extern hoeven te gaan werken.
      We betalen slechts € 1.46 per maand aan elektra, dragen tweedehandskledij, kopen grootverpakkingen voeding, maken zelf onze schoonmaak- en verzorgingsproducten, gaan zelden op vakantie, geen dure sportabonnementen maar lekker gratis wandelen, etc.

      1. Soussia

        Hoi, ik begrijp goed wat Christel bedoelt. Zelf ben ik een werkende alleenstaande moeder en sta ook op om 5h00 maximum 5h15 en na een hele dag werken en mijn kind uit de crèche halen, zijn we pas tussen 19h00 en 19h30 thuis met het openbaar vervoer. Dus ook geen tijd om alles zelf te maken. Al zou ik alles zelf maken, dan bespaar ik nog niet genoeg om minder te kunnen werken. De huur van ons appartement en de crèche zorgt samen voor driekwart van mijn salaris. Van het overige kwart moeten ook zaken betaald worden als ziektekostenverzekering (heel duur in Nederland) etc.

        Ik ben overtuigd dat de manier waarop Evelien en haar gezin leven de oplossing is om in de toekomst te kunnen OVERleven. We gaan namelijk naar een situatie waar zaken als energie ons afgenomen kunnen worden en supermarkten en winkels `opeens`sluiten en weken of maandenlang niet meer open zullen gaan voor de consument. Ik volg het verhaal van Evelien om eruit te leren.

  7. Lieveke

    Van Lunchbots hebben ze nu ook de broodtrommels (die jullie overigens als fruitbakjes gebruiken) met een stalen deksel in plaats van plastic. Nog minder plastic dus!

    1. GreenEvelien Bericht auteur

      @Lieveke: Wij hebben de Lunchbots met stalen deksels, vroeger hadden ze ook stalen deksels in kleur, die zie je dus in deze blog!
      Nu hebben ze enkel nog stalen deksels zonder kleurtje en met kleurtje is nu staal met soort van plastic (dat geen plastic heet, maar er wel op lijkt).

Laat een reactie achter

Graag enkel reageren op de inhoud van deze blog.

Wil je eerst de bovenstaande reacties lezen, misschien is je vraag al gesteld en beantwoord.

Heb je een persoonlijke vraag, ga dan naar Eco-advies.

Reacties met links naar commerciele producten of diensten worden niet toegelaten.

Je reactie is niet gelijk zichtbaar, omdat deze goedgekeurd dient te worden.

Reacties kunnen worden ingekort.

Je mag kritisch zijn, maar reacties die niet respectvol zijn, worden niet toegelaten.



Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd *


Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.